Jeugdige discipline in beeld in Nieuwe Gaanderijen in Oostende

We zien Virginie Michils van de cultuurdienst Oostende, fotograaf Titus Simoens en cultuurschepen Bart Plasschaert. © ML
Redactie KW

In de fototentoonstelling Blue See – Mont Song – Los Domadores brengt professioneel fotograaf Titus Simoens een beelddocumentaire, waarbij hij wereldwijd leerlingen volgt in een streng regime.

De drie elementen in de titel verwijzen achtereenvolgens naar het maritiem instituut K.W Ibis in Bredene, waar kinderen uit sociaal ontwrichte gezinnen een maritieme opleiding kunnen volgen, naar een school voor kungfu in het Chinese Denfeng, en tot slot naar een boksschool in het Cubaanse Havana.

“Gemiddeld verbleef ik een paar maanden in die opleidingscentra, tot ik het vertrouwen van die jonge gasten won. Dan kon ik vrij fotograferen, zonder dat die kinderen gingen poseren. Waar ik ook aan het werk was, viel het mij op dat een kind waar ook ter wereld een kind blijft. En dat het een streng regime nodig heeft, om uiteindelijk uit te blinken in de discipline waarvoor het gekozen heeft.”

Eerder was de tentoonstelling al te zien in het Gentse Carmerklooster en Bozar in Brussel. Er is ook een fotoboek verschenen bij uitgeverij Hannibal. De expo is nog tot 25 april te genieten onder de bogen van de Nieuwe Gaanderijen op de Zeedijk in Oostende.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier