Jeugdbendes aan zet tijdens theatervoorstelling ‘Stuw’

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De jongeren van de Batterie confronteren de toeschouwers met hun dagelijkse realiteit

Dit weekend voert een aantal Brugse jongeren in het atelier van de Batterie (Steenkaai 34R) de toneelvoorstelling ‘Stuw’ op.

In september vorig jaar startte de Batterie (de kunsteducatieve organisatie die telkens de focus richt op langdurige, intensieve, artistieke projecten) naar jaarlijkse gewoonte met een nieuwe reeks ateliers op zaterdagmiddag. “Dit keer ging het om theaterateliers waarvan het eindresultaat een boeiende voorstelling is die we nu presenteren”, zegt Anne De Loof van vzw de Batterie.

Jeugdbendes, agressie en intimidatie

Onder leiding van Simon D’huyvetter maakten tien Brugse jongeren met zeer verschillende achtergronden het stuk ‘Stuw’, dat vertrok vanuit hun eigen leefwereld. “Uit de eerste gesprekken met de jongeren bleek al snel dat jeugdbendes, agressie en intimidatie deel uitmaken van hun dagelijkse realiteit“, vertelt D’huyvetter. “Ze zoeken hun rol, zijn bang, maar niettemin toch hoopvol. Ze staan op, nemen stelling en confronteren de toeschouwers. Met ‘Stuw’ laveren de spelers tussen voortstuwende krachten en hun eigen identiteit.”

‘Stuw’: op zaterdag 2 december om 20 uur en op zondag 3 december om 16 uur in het atelier van de Batterie, Steenkaai 34R in Brugge. Tickets kosten zes euro. Wie jonger is dan 18 jaar betaalt vier euro. Reserveren kan door te mailen naar katrien@debatterie.be. Let wel: het aantal plaatsen is beperkt.

(SVV)

Jeugdbendes aan zet tijdens theatervoorstelling 'Stuw'

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier