Jerry Deewood uit Sint-Andries strikt zus van Jerry Lee Lewis voor twee duetten

Jerry Deewood werd geboren als Jerry De Block. © Benny Proot
Redactie KW

Kerstmis heeft voor Bruggeling Jerry Deewood dit jaar een bijzondere betekenis, want voor zijn nieuwe cd ‘Rockin’ Christmas’ wist hij zowaar Linda Gail Lewis – zuster van Jerry Lee – te overtuigen twee duetten met hem op te nemen.

Jerry Deewood, geboren als Jerry De Block, kun je bezwaarlijk een new kid on the block noemen. De Sint-Andriesnaar heeft inmiddels 73 lentes op de teller, maar dit weerhoudt hem er niet van om nog steeds muziek te maken. Zo was hij het voorbije jaar druk in de weer met de opnames voor ‘Rockin’ Christmas’, zijn zevende cd die in het teken staat van de donkerste dagen van het jaar. Bijzonder: het openingsnummer (‘Rock ‘n’ Roll Christmas’) en de afsluitende track (‘Rockin with Santa’) zijn duetten met Linda Gail Lewis, de 69-jarige zus van rock-‘n-rollpionier Jerry Lee Lewis, ook bekend onder zijn koosnaam The Killer.

De Block kent Gail Lewis al een hele tijd. Hij ontmoette haar verschillende keren, ook toen ze midden maart 2015 in de Stadsschouwburg kwam optreden. Toen hij vertelde dat hij op een kerst-cd broedde en haar medewerking vroeg, was ze meteen geïnteresseerd. Evenzeer opmerkelijk: de opnames kwamen tot stand via het doormailen van muziekfiles. “Mijn producer Patrick Hamilton stuurde de opnames naar Amerika. Daarop zong Linda haar stempartijen. Vervolgens werden haar vocals en de mijne geassembleerd”, legt Deewood uit.

Viersterrenrecensie

Voor de muzikale invulling van zijn cd werkte Deewood samen met enkele Vlaamse topmuzikanten, onder meer de ritmesectie van Clouseau, want zowel uitgeweken Bruggeling Vincent Pierins (bas) als Herman Cambré (drums) hebben de nummers ingespeeld in de studio van Loppemnaar Patrick Hamilton, die de muzikale supervisie over deze kerst-cd voerde.

Op zijn nieuwe cd staat ook een eigen nieuwe compositie (‘Why should I cry (on this Christmas)?’) net als een cover van ‘Driving home for Christmas’, een grote hit voor Chris Rea in 1988. “Ik ben bijzonder blij dat mijn nieuwe cd zo goed onthaald wordt”, zegt De Block. “Ik kreeg een viersterrenrecensie op de Amerikaanse website Southern Gospel News en ook op de Franse site Blues Again kreeg ik een uitzonderlijk lovende bespreking”, glundert de zeventigplusser.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier