Jérémie (17) uit Deerlijk waagt zijn kans in The Voice van Vlaanderen

Jérémie Vrielynck is vrijdag te zien in de eerste aflevering van het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen. (Foto VTM) © The Voice van Vlaanderen
Redactie KW

In de vocale talentenjacht klimt hij op het podium met het nummer ‘Mercy’ van Shawn Mendez.

Jérémie Vrielynck (17) en muziek zijn vier handen op één buik. De sympathieke Molenhoeknaar was blijkbaar in de wieg gelegd om te zingen en te acteren. “Volgens mijn familie was ik als peuter en kleuter altijd met muziek bezig”, verduidelijkt Jérémie. “Ik was pas drie jaar toen ik mijn eerste drumstel kreeg en ik was boos omdat het geen ‘echt’ was. Ik wilde muzikant worden. De Sint bezorgde mij op mijn zesde mijn eerste gitaar en voor mijn eerste communie kreeg ik een elektrisch exemplaar. Ik volgde gitaarles bij Bert Lietaert en in het derde leerjaar startte ik notenleer en bugel. Ik kreeg les van Wouter Vercruysse. Ik werd lid van het jeugdorkest van de koninklijke fanfare Sint-Cecilia en beleefde daar al veel fijne momenten. Bij Luc Vandeputte volg ik nog drumles.”

“Zingen is ook altijd mijn ding geweest. Als jonge knaap hield ik ervan om op te treden tijdens familiefeestjes. Ik was altijd bezig met mijn muziek. Geef me een microfoon en ik ben niet meer te houden… In het muziekhuis van Anzegem bij Jonathan Dhont en Didier Deruyter volg ik al een paar jaar zangles. Het was een droom om tijdens het zesde leerjaar een eigen lied op te nemen en die droom is ook uitgekomen met de single ‘Rock around the world’.”

Jérémie Vrielynck was al te zien in de musical ’14-18′. In 2015 speelde hij samen met Emma Van Abbenyen de hoofdrol in de junior musical ‘Kadanza’ van Ketnet en Studio 100.

Avonturen

Beide musicals waren in een regie van Frank Van Laecke. “In het voorjaar van 2016 vertolkte ik een van de hoofdrollen in de musical ‘Muerto’ dit in een regie van Tijl Dauwe en James Cooke, een prestigieus project waarin de problematiek van de kindsoldaten centraal stond”, gaat Jérémie verder.”

Al een succes als je kan doordringen tot de eerste fase van de wedstrijd”

“In mei van dit jaar trad ik met Loge10 Theaterproducties in het Fakkeltheater in Antwerpen nog aan in de theatervoorstelling ‘Oliver Twist’, gebaseerd op de legendarische roman van Charles Dickens. Ik nam de rol van Dodger voor mijn rekening en stond er op het podium met heel wat grote namen: Erik Gooris, Lulu Aertgeerts, Andrea Croonenberghs… De regie was van Bruno Van Heystraeten. Ik ben blij dat mijn avonturen niet stoppen want nu is er ‘The Voice van Vlaanderen’… “

Mercy

“Het coachkwartet bestaat uit de kleppers Alex Callier, Koen Wauters, Natalia en Bart Peeters. An Lemmens is host van dienst… Er waren voor de vijfde uitgave van deze talentenjacht duizenden kandidaten. De eliminatie is ontzettend streng. Het is al een succes als je kan doordringen tot de eerste fase van de eigenlijke wedstrijd. Vrijdag ben ik te zien in de eerste uitzending van de ‘blind auditions’. De vier coaches zitten met de rug naar de kandidaten gekeerd, waardoor alleen de stem bepaalt of een coach zich al dan niet omdraait en zo kiest voor een kandidaat.”

“Ik zing ‘Mercy’, een nummer van de Canadese singer-songwriter Shawn Mendez. Ik heb ondertussen al een paar keer in de spotlights gestaan, maar het is er toch telkens heel spannend naar toe leven… Wie wil weten of ik doordring naar de tweede fase, de ‘battles’, en de derde fase, de ‘liveshows’, moet op vrijdag 8 september om 20.40 uur zeker afstemmen op VTM.”

(RD)