Jelle Florizoone uit Oostende in nieuwe boysband ‘5th Avenue’

Jelle Florizoone van 5th Avenue. "Deze zomer zijn er al heel wat optredens geboekt, dus we mogen niet klagen." (GF)
Redactie KW

België is een boysband rijker, namelijk ‘5th Avenue’. Eén van de bandleden is Jelle Florizoone (18), ook wel gekend van de Studio 100-serie ‘Rox’.

“Ongeveer een jaar geleden hoorde ik van een zoektocht naar jonge, muzikale talenten”, schetst Jelle. “Zonder te weten hoe of wat schreef ik me in. Op de parking van het auditielokaal trof ik een jongen die duidelijk geen succesvolle beurt had gemaakt. ‘Het is voor een boysband’, vertelde hij me. Ik moet toegeven dat dit nu niet iets was waar ik van droomde, maar ik gaf het project een kans. Ik ging uiteindelijk door naar de finale waar ik met de andere geselecteerde jongens een groepsnummer moest brengen. De fun was er, de klik met de andere leden was er en de Engelstalige ingestudeerde song maakte het nog volmaakter. Ja, dacht ik, hier wil ik voor gaan. In de jury zat toen o. a. Filip D’Haeze en David van Dyck.”

5th Avenue

Samen met Kristof, Christof, Samuel en Wout vormt Jelle 5th Avenue. “Dat ze ons met One Direction vergelijken vind ik een compliment. Het is ook fijn om te zien hoe onze eerste single ‘Running the world’ gesmaakt wordt. Elk van ons kreeg ondertussen ook al een soort label opgeprikt. Samuel is bijvoorbeeld de lolbroek, Wout het knuffeldier en ik zou ‘de cutie’ zijn. Ik laat in het midden of ik dat terecht vind, maar ik ben wel gecharmeerd.”

Nu is het afwachten hoe de eerste single het doet. Als dat wat vlot, mogen ze al luidop dromen over een album. “Deze zomer zijn er al wat optredens geboekt, dus we mogen niet klagen. Omdat we Engelstalige nummers brengen heeft onze band een internationaal karakter. Het zou super zijn mochten we binnenkort ook over de grenzen optreden.” (CTM)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier