Jean Philip De Tender vanaf 1 mei nieuwe Directeur Media van EBU

© Flickr
Redactie KW

De European Broadcasting Union verenigt (openbare) omroepen uit Europa en uit enkele Noord-Afrikaanse landen, en is het best bekend als producent van het Eurovisiesongfestival en vroeger ook Spel Zonder Grenzen.

Jean Philip De Tender wordt vanaf 1 mei de nieuwe Directeur Media van de European Broadcasting Union (EBU). Jean Philip De Tender ging in 1989 aan de slag bij de openbare omroep, als redacteur en later eindredacteur van diverse actua-programma’s van Jan Van Rompaey. Van 2007 tot 2014 leidde hij als Netmanager Eén en sinds vorig 2014 was hij Manager Televisie. VRT is trots dat een trouwe medewerker hiermee een internationale topfunctie bereikt.

“Na 25 jaar mij met passie te hebben ingezet voor VRT is het nu is tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt de uitgeweken Oostendenaar. “Ik kijk er naar uit om, met wat ik bij VRT heb geleerd, vanop het internationale niveau te ijveren voor het belang van sterke, publieke omroepen. Dit is geen vaarwel aan de VRT-collega’s. Ik kijk er al naar uit om hen te blijven ontmoeten, in mijn nieuwe functie en als vriend.”

Jean Philip De Tender blijft tot 30 april op post als Manager Televisie. Bij VRT wordt er volop gewerkt aan de integratie van de afdelingen Media en Productie. Bij die oefening zal blijken hoe de taken van de manager televisie verder zullen worden opgevolgd.