Jean Claude Vandamme krijgt ster op Walk of Fame tijdens Filmfestival Oostende

© (Foto JRO)
Redactie KW

Hoog bezoek zondag op Filmfestival Oostende. Niemand minder dan ‘The Muscles from Brussels’ was er eregast naar aanleiding van zijn nieuwste film ‘Lukas’. De hele Belgische pers leek zowat samen te zijn gekomen in Oostende voor het bezoek.

Jean-Claude Vandamme is één van de bekendste Belgische filmsterren. In zin nieuwste prent ‘Lukas’ vertolkt de Belg de rol van buitenwipper Lukas. Hij wordt gedwongen om samen te werken met de politie. Zo niet, verliest hij het hoederecht over zijn achtjarig dochtertje. Hij moet binnendringen in een gevaarlijke Nederlandse organisatie die geld witwast. Naast Jean-Claude Vandamme spelen ook Sam Louwyck en Kevin Janssens een belangrijke rol in de Franse actiethriller.

Zondagavond mocht de spierbundel het zand van zijn eigen ster op de ‘Walk of Fame’ op de Oostendse zeedijk wegborstelen onder massale belangstelling van fans en pers. Jean-Claude Vandamme is al de zoveelste Hollywoodster die dat in Oostende mag doen. Eerder waren ook Adrien Brody, Pierce ‘James Bond’ Brosnan, Evelyn Brochu en Dominic Cooper al te gast. Na de sterlegging trok de superster richting rode loper. Ook daar stond een massa volk hem op te wachten. Met wat vertraging geraakte Jean-Claude uiteindelijk toch binnen.

Kevin Janssens en Sam Louwyck spelen een belangrijke rol naast Jean-Claude Vandamme. “Ik werkte op mijn 16de in een videotheek in Stabroek”, vertelt Kevin Janssens. “Ik ben opgegroeid met Jean-Claude Vandamme. Elke keer dat er een film met hem uit was, was ik de eerste die de film mee naar huis nam om te bekijken. Jean-Claude is een erg warm persoon, heel lief en open. Het is een eer om met hem in een film te spelen.”

Jean Claude Vandamme krijgt ster op Walk of Fame tijdens Filmfestival Oostende
© (Foto JRO)

Heel veel fans

Jean-Claude zelf had lovende woorden voor zijn moederland. “Ik ben vereerd om een ster te krijgen op de Walk of Fame in het land waar ik geboren werd. In 1982 vertrok ik naar de Verenigde Staten, maar ik ben België nooit vergeten. Ondertussen woon ik in Hong-Kong. Ik ben opgegroeid aan de Noordzee. Ik groeide op met Belgische vrienden en volgde hier karatelessen. België is geweldig, ik hou van de mensen hier.” De ouders en zus van Jean-Claude vergezelden de superster in Oostende. “Het doet me veel deugd dat mijn ouders hier bij mij zijn tijdens dit moment. We zien elkaar niet vaak, maar we hebben een erg hechte familie. Vooral mijn moeder is erg fier. Ik ben erg blij dat ze dit me mij delen. Ook mijn zus is er bij. We zien elkaar niet veel omdat we beiden hard werken. We zouden eigenlijk veel meer tijd voor elkaar moeten vrij maken. ” Jean-Claude spreek zelfs enkele woorden Vlaams tijdens de persconferentie.

Het is duidelijk dat Jean-Claude van België houdt en of dat wederzijds is… Er waren zelfs fans uit Frankrijk aanwezig die meer dan 1.000 kilometer gereden hebben om Jean-Claude te zien. Sommigen tekenden al van 8 uur zondagmorgen present op de plaats waar Jean-Claude zijn ster zou onthullen. De passage van de wereldster in Oostende is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan.

(JRO – Foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier