Je bent een echte West-Vlaamse Facebooker als je de laatste dagen constant herinneringen zat op te halen

Redactie KW

Het is drukker dan gewoonlijk in Facebookland en daar zit één hype voor veel tussen: de Facebookgroepen die ‘echte’ inwoners van deze of gene gemeente groeperen.

Volgens één van onze lezers is het een creatieveling uit Geluwe die een tijdje geleden op het idee kwam om de groep ”Ge zit nen echte Ghilwenaer oi je…’ op te richten. Bedoeling: het samenhorigheidsgevoel stimuleren, samen herinneringen ophalen, dorpsfiguren over de hekel gaan, lokale gebruiken en weetjes bespreken, en vooral voor veel amusementswaarde.

Zijn voorbeeld kreeg al snel navolging en intussen heeft zowat elke zichzelf respecterende stad of gemeente er eentje lopen. De ene al iets fatsoenlijker dan de andere, maar overal wel met een gigantische interesse en een exploderend aantal leden. Kortrijk, Roeselare, Torhout, Dadizele, Kortemark, Tielt, Lauwe, Ledegem, Sint-Eloois-Winkel, Moorslede, Ardooie, Rumbeke…: de voorbeelden zijn legio.

Toch is het niet zo héél erg nieuw: tik gewoon even ‘je bent een…’ in op Facebook en je vindt meteen een waslijst gelijkaardige Facebookgroepen in Nederland. Of het fenomeen bij ons een lang leven beschoren zal zijn is nog maar, maar intussen hebben heel wat West-Vlamingen de voorbije dagen alvast uren achter hun computer gesleten, zichzelf wentelend in nostalgie en dorpschauvinisme.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier