Jazz in the Box in Bredene neemt blitzstart

Redactie KW

Voor de vijfde keer op rij kun je in maart in het Mec Staf Versluys terecht voor jazz van de bovenste plank tijdens het festival Jazz in the Box.

Donderdagavond werd de spits afgebeten door levende legende Jimmy Moliere en zijn nieuwe, in bloedvorm verkerende quartet. The Box zat dan ook afgeladen vol.

Deejay Dick d’Alaise, u kent hem van Mo’Jazz, warmde de zaal lekker op met een uitgekiende selectie jazzplaten en de intrede van de boomlange Jimmy Moliere deed het talrijk opgekomen publiek naar het puntje van de stoel schuifelen. Met de standard Coming Home, toevallig een favoriet nummer van de programmator, werd de lat meteen hoog gelegd. Bredene werd enkele uren New Orleans, waar Jimmy van afkomstig is.

Het subtiele gitaarspel, uitstekend begeleid door toppianist Mike Julien en Xavier Rau op bas en Jacques Vandevelde op drums, kwam goed tot zijn recht. Bekende en minder bekende nummers : de volledige set werd gesmaakt door het publiek. Een hoogtepunt was de ingetogen en romantische versie van de superhit van Percy Sledge : when a man loves a woman. Hier en daar werden zelfs vochtige oogjes vastgesteld.

Na een bisnummer waar een stralende Jimmy Moliere solo op het podium ten berde kwam, zat het eerste concert van deze reeks er al op.

Volgende week staan twee jonge en popelende bands op het programma : Misstriohso en Too Noisy Fish, het bekende pianotrio ron de ritmesectie van Flat Earth Society. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar.

Info : www.facebook.com/cultuurdienstbredene of www.stafversluyscentrum.be