JAZEE is nieuw festival in Oostende voor jonge akoestische ensembles

Dirk Lievens, de drijvende kracht achter JAZEE kan reken op de loyale steun van Serge Feys. We zien hen samen met de repeterende jeugdige strijkers. © ML
Redactie KW

Uit de zomerse Strijkersdagen in CC De Grote Post in Oostende is nu het festival JAZEE ontstaan.

Al voor de vijfde keer op rij zijn er 130 Vlaamse, Nederlandse en Franse strijkers van 8 tot 18 jaar tijdens de ondertussen vertrouwde Strijkersdagen driftig aan het repeteren in CC De Grote Post in Oostende om het slotconcert op zondag voor te bereiden. Uit dit lustrum groeide meteen het idee om te starten met het festival JAZEE. De zeven gastgroepen worden geholpen door jongeren die zelf ook met muziek bezig zijn.

Extra voorstelling

Dat moet vrijdag en zaterdag van omstreeks 14.30 tot 16.30 uur resulteren in kleinere intieme concertjes met akoestische muziek van een dertigtal minuten tot een uurtje, dit allemaal op wandelafstand van elkaar op het Wapenplein en Monacoplein, het Bloemenuurwerk in het Leopoldpark en op de dijk aan de Drie Gapers. Op zaterdag is er een flashmob op het Wapenplein om 18 uur met de 250 muzikanten. Zondag volgt dan een slotconcert om 18 uur dat al volledig volzet is. Daarom is er al een extra voorstelling ingelast om 16 uur. Voor beide voorstellingen is reserveren aangewezen.

(ML)