Jasper van het Groenewoud treedt in voetsporen vader Raymond

Redactie KW

Op woensdag 27 april verschijnt de eerste solo-cd ‘Hufter’ van Jasper van het Groenewoud op Bandcamp.

Via dat online-muziekplatform wil hij fondsen vergaren voor een vinylrelease van zijn album. Met zijn debuut treedt Jasper van het Groenewoud in de voetsporen van zijn vader Raymond.

De twaalf nummers op zijn verrassende en eclectische solodebuut ‘Hufter’ knutselde Jasper van het Groenewoud (32) nagenoeg in zijn eentje in elkaar. “‘Hufter’ vind ik een mooi woord en het is ook één van de koosnaampjes die mijn ma me gaf als ik kattenkwaad uitspookte“, lacht van het Groenewoud junior. “‘Paté’ en ‘Erpel’ waren de andere. Die woorden ga ik gebruiken als titels voor mijn volgende albums, want ik wil er een trilogie van maken.”

Momenteel is hij een groep aan het samenstellen om live te kunnen optreden. “Zelf ga ik zingen en gitaar spelen. Ik bekijk nog of ik een tweede gitarist vandoen heb. Wellicht gaat Karel Deraeve, die ook bij Stress speelde, bassen, maar het kan ook dat hij keyboard speelt. Ik speel immers ook met de piste om mijn oom Hans De Backer (die nog in de begeleidingsband van Raymond van het Groenewoud gespeeld heeft, nvdr) te vragen op bas. Ik ben er nog niet uit wie gaat drummen. Wie zich geroepen voelt kan mailen naar jokkjazz@hotmail.com.”

https://www.youtube.com/watch?v=3uwEErLNmxs

Het volledige interview met Jasper van het Groenewoud lees je in de Krant van West-Vlaanderen