Jarige Jacques Vermeire stelt nieuwe theatershow voor in Brugge

Niels Destadsbader samen met Jacques Vermeire. (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In het Concertgebouw van Brugge wist de jarige Jacques Vermeire – precies op vrijdag 27 mei 65 jaar ! – te vertellen dat hij vanaf september in Vlaanderen toert met ‘De 3 Wijzen – De 3 Grijzen’, samen met Gerty Christoffels, Walter Grootaerts en Kurt Van Eeghem.

Tegelijk kijkt Jacques ook uit naar waar een derde FC De Kampioenen-film DDT eventueel kan brengen. Hij neemt ook één jaar de tijd om te werken aan een nieuwe zaalshow. Wellicht zal hij in 2017 al enkele try-outs doen. Luc Verschueren zal niet ontbreken in de nieuwe zaalshow.

Deze zevende zaalshow wordt even jong als nostalgisch. Jacques trekt immers zijn joker en gaat één jaar lang op zoek naar nieuw, komisch talent om mee op tournee te nemen. De joker van de toekomst ! De hoofdprijs is niet min : één seizoen lang mag die persoon mee op tournee als prominent onderdeel van de nieuwe zaalshow. Tot eind dit jaar kunnen kandidaat-komieken zich aandienen, met een filmpje, een e-mail een voorstelling, een grap.

Alle kandidaten worden gewikt, gewogen en in fases beoordeeld en begeleid. Jarige Jacques werd alvast in Brugge gefeliciteerd door Niels Destadsbader, goochelaar Gili, Gunter Lamoot… www.jacquesvermeire.be. Tijdens de avond ontving Jacques ook de Muze van Sabam voor zijn indrukwekkende carrière als volkskomiek.

(PADI)