Japanners uit de bol op Flip Kowlier (en Belgisch bier)

Redactie KW

Kowlier speelde er afgelopen weekend op het Belgian Beer Weekend in Osaka.

Flip Kowlier is het gewend dat niet iedereen verstaat wat hij zingt, maar waar de modale Limburger op Pukkelpop of een verdwaalde Antwerpenaar op Werchter hier en daar nog een flard tekst herkent, zal dat afgelopen weekend toch wat minder geweest zijn. Flip Kowlier speelde er op het Belgian Beer Weekend in Osaka, een concept waar de Belgische brouwers samen met de overheid en verschillende andere partners het beste van wat ons land te bieden heeft in de kijker zetten.

De Japanse fans van de westerse levensstijl kunnen er op die avonden maar liefst 50 verschillende Belgische bieren proeven (al is het niet aan te raden dat ook op één avond te doen) en tegelijk worden ze getrakteerd op een optreden van een paar straffe artiesten ‘van alhier’. Arno en Roland gingen Kowlier voor, vorige week mocht de Izegemse Gentenaar het publiek vermaken. Uit bovenstaand filmpje is duidelijk te merken dat de Japanners het wel kunnen smaken, want ze gaan vrolijk uit de bol op de tonen van ‘In de fik’.

Kowlier kan het dus ook in het verre oosten, al moet de rol van die vijftig bieren (waaronder onder meer ook Kasteel en Brugse Zot) misschien ook niet onderschat worden.

(FV)