Jamie-Lee Six kruipt voor Ketnet in de huid van Amber

© © VRT frederik beyens
Redactie KW

‘D5R’ – zeg De Vijver – is een nieuwe Ketnetreeks over vijf tieners die elkaar kennen van op school maar ook daarbuiten goed bevriend zijn. Een van die vijf is Amber, een rol door Jamie-Lee Six uit Menen.


© © VRT frederik beyens

Jamie-Lee heeft met de rol van Amber in D5R haar eerste gesproken rol vast. Ze is daar best trots op maar blijft ook met haar beide voetjes op de grond. “Het is niet omdat ik in een televisieserie meespeel dat ik onmiddellijk al beroemd ben. Ik vind het vooral leuk om het te mogen doen,” vertelt ze vrijdag in De Weekbode De Leie.

Jamie-Lee Six kruipt voor Ketnet in de huid van Amber

We herkennen Jamie-Lee Six en haar ouders Fabienne Vangheluwe en Eddy Six. (Foto CR)

In de reeks speelt ze een West-Vlaamse meid die als gevolg van de scheiding van haar ouders van Rekkem naar Vilvoorde verhuisd was. “D5R krijgt de term ‘realistische fictie’ mee, omdat Ketnet met die reeks de hobbels in het leven van jongeren wil tonen en bespreekbaar maken. Het is de bedoeling om jongeren op die manier weerbaarder te maken,” legt ze uit.

“Het was wel een leuke verrassing dat ik iemand uit mijn eigen streek mocht spelen, want soms val ik door mijn accent een beetje uit de boot. Ik denk bijvoorbeeld aan de rol van kleine Clio die ik in Ella mocht spelen. Omdat het accent niet overeenkwam, werd ik uiteindelijk gedubt,” verklapt ze nog.

(CR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie