Jager Olivier Lombaert uit Ledegem in VTM-programma ‘Help mijn man heeft een hobby’

© Help Mijn Man Heeft Een Hobby
Redactie KW

Anja Gryson hoopte haar man Olivier Lombaert van deels van zijn passie voor het jagen te verlossen door hem in te schrijven voor het VTM-programma ‘Help mijn man heeft een hobby’. Ze wil wat meer tijd met hem en de kindjes doorbrengen. Of dat gelukt is, zie je donderdag 7 juni op VTM.

“Ik moet altijd buiten zijn,” zegt Olivier Lombaert over zijn passie voor het jagen. Het was die passie die Anja ertoe aanzette om haar man in te schrijven voor VTM-programma ‘Help mijn man heeft een hobby’. “We kijken daar altijd naar en ik had al eens gedreigd om hem in te schrijven,” lacht Anja. “Uiteindelijk stuurde ik vorig jaar in augustus een mail, in januari kreeg ik dan een bericht dat we in aanmerking kwamen voor het programma.”

Ieder weekend weg

Olivier, uit Izegem afkomstig, kreeg de liefde voor het jagen mee van zijn grootvader. Het stoort Anja vooral dat Olivier – tussen september en februari – haast ieder weekend weg is. “Zelf moet ik als verpleegkundige ook één op de twee weekends werken, in het andere weekend zou ik dus wel eens wat willen doen met de kinderen. Maar daar komen we dus haast nooit aan toe in de wintermaanden.”

Hoe Olivier reageert tijdens de opnames, daarvoor kijk je uiteraard best naar het programma. “De uitzending zelf kregen wij ook niet op voorhand te zien, ook voor ons blijft het dus superspannend,” schetst Anja. Olivier hoopt door deze uitzending zijn sport en hobby ook wat bekender te maken bij het grote publiek. “Veel mensen weten niet wat wij als jagers doen. Wij schieten niet lukraak dieren dood, maar zorgen ook voor wildbeheersing.”

(WVS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem en Roeselare

>> Donderdag 7 juni om 20.45 uur op VTM.