J+ Dance Crew uit Assebroek in Belgium’s Got Talent

J+ Dance Crew uit Assebroek is deze avond te zien in Belgium's Got Talent op VTM. © Belgium's Got Talent
Redactie KW

Vrijdagavond 9 maart is de Assebroekse ‘J+ Dance Crew’te zien in het VTM-programma Belgium’s Got Talent. De meisjes brengen een verhalende choreografie met de boodschap: iedereen is mooi en uniek. Of ze met hun act doorstoten in de talentenshow, kan je vrijdag zien.

J+ Dance Crew is een Assebroekse dansgroep onder leiding van de Brugse choreografe Jocelyn Joosten (28). Het team schreef zich in voor de talentenshow Belgium’s Got Talent. Vrijdag 9 maart zijn ze met hun dans-act te zien op het televisiescherm.

Het dansteam, bestaande uit 16 meisjes tussen de 16 en 21 jaar, brengt een mix van moderne dans en hiphop.

Choreografe Jocelyn had naar eigen zeggen een specifieke reden om haar dansteam in te schrijven voor deze wedstrijd. “Normaal doen we vooral mee aan competities of in een theatershow en dansen we dus niet voor erg grote zalen. Op het podium van Belgium’s Got Talent traden de meisjes nu eens op voor een grote zaal, met goede belichting én voor bekende Vlamingen. Dat was toch een heel speciale ervaring”, stelt Jocelyn.

“Optreden voor bekende Vlamingen is toch wel een speciale ervaring”

Jocelyn deed zelf niet mee met het optreden. “De meisjes ervaren op zo’n moment wel wat stress en dan moet ik hen ondersteunen. Uit ervaring heb ik geleerd dat ik een betere coach ben als ik toekijk vanaf de zijlijn. Dan moet ik zelf niet nadenken over de danspassen en kan ik mij meer focussen op de meisjes.”

sterke choreografie

Jocelyn maakte voor Belgium’s Got Talent een verhalende choreografie. “Als we een dans brengen, willen we de mensen iets doen ervaren. Voor deze show knutselde ik een choreografie in elkaar met een bijzondere boodschap: iedereen is mooi en uniek op zichzelf. Ongeacht wat je denkt te zien in de spiegel, je bent mooi”, gaat Jocelyn voort.

De meisjes trainen al meer dan vijf jaar samen en vormen een zeer hechte groep. “We hebben een heel sterke band en maakt het team speciaal. Dat toont ook op het podium. We zijn niet alleen een hechte groep wanneer we op de planken staan, maar ook in het dagelijkse leven zijn we heel close. Samen vormen wij een familie en dat maakt ons een goed team“, vervolgt Jocelyn.

New York

De meisjes dansen in de eerste plaats voor hun plezier en om een verhaal te vertellen aan het publiek. Toch zou het winnen van de talentenshow de kers op de taart zijn.

“Als we zouden winnen, zou ik met dat geld tickets kopen naar New York voor het hele team. Daar is alles namelijk begonnen. Nadat ik afgestudeerd ben in België, ben ik naar New York vertrokken om een dansopleiding te volgen. Daar werd ik aangemoedigd om mijn dromen na te jagen en durfde ik de stap te zetten om met deze dansgroep te beginnen. Ik wil deze ervaring delen met de meisjes en hen motiveren om hun eigen dromen na te gaan.” (LQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier