Isis Lemey (5) uit Meulebeke acteert in ‘Vermist’ (VIER)

De vijfjarige Isis Lemey is op woensdagavond 2 april te zien in de serie Vermist op Vier. (Foto dede)
Redactie KW

In de misdaadserie ‘Vermist’ is Elly de dochter van acteurs Werner Desmedt en An Miller. Het personage Elly wordt vertolkt door de vijfjarige Isis Lemey uit de Tieltstraat. Het acteertalentje kan je zien op woensdagavond 2 april op Vier.

Isis Lemey (5) is de dochter van Christophe en Cindy De Clercq en de zus van Icho. Isis zit in de derde kleuterklas in Marialoop. Omdat haar kinderen interesse toonden, schreef moeder Cindy beide in bij een castingbureau. Vanaf dat moment lag de weg naar een televisiedebuut open.

“Icho kwam eerder al in beeld bij Danni Lowinski en Isis was te zien in Aspe”, vertelt Cindy. “Dit keer was het wel anders. Isis bleek niet langer figurant; ze kreeg een rol toebedeeld in Vermist en werd meteen opgenomen in de trailer.”

“Isis speelt niet mee in scènes waarbij geweld aan bod komt”, vertelt Cindy. “Wat ze moest zeggen, werd wel meermaals opgenomen. Wellicht onder invloed van haar West-Vlaams dialect. Aan het eind van de opnames kreeg Isis spontaan applaus van de acteurs en zoiets maakt wel indruk.”

(dede)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 21 maart.