Isabelle Sissau uit Alveringem ontvangt label ‘Handmade in Belgium’

Isabelle Sissau: "Ik apprecieer enorm de interesse voor mijn werk". © (Foto AB)
Redactie KW

Vrijdag ontving Isabelle Sissau uit Alveringem in naam van Unizo Nationaal het label ‘Handmade in Belgium’ voor haar handgemaakte keramiek. De erkenning volgt nog geen jaar nadat Isabelle van het pottenbakken haar beroep heeft gemaakt.

Voor Isabelle Sissau is keramiek een passie. Negen jaar opleiding heeft ze achter de rug. Een atelier naast haar woonkamer had ze ook al, maar om zich helemaal aan het ambacht te kunnen wijden, gaf Isabelle een jaar geleden ook haar halftijdse job bij de Alveringemse gemeentelijke jeugddienst op. Amper een jaar nadat ze zich als zelfstandig keramiste vestigde, zijn er al behoorlijk wat bestellingen gepasseerd en krijgt Keramiek Isabelle Sissau het label ‘Handmade in Belgium’ (HIB).

Om dat label te kunnen ontvangen, moeten ondernemers en hun product aan enkele strikte criteria voldoen. De ambachtelijke ondernemer moet zijn ambacht in hoofdberoep uitoefenen, hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben en het product moet een bepaalde functie hebben en voor minstens 50 procent handgemaakt zijn.

‘Gekneed, gevormd en uniek’, zo omschrijft Isabelle Sissau haar werk. Daarmee is deze dame een terechte HIB-ambassadeur, oordeelde een jury van ondernemers en experten. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier