Isabelle en Belle van La Sposa vanaf maandag in ‘De Jurk’

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Isabelle Barrezeele en haar rechterhand Belle Ghillemyn zijn twee van de vier centrale figuren die jonge bruidjes aankleden voor hun grote dag. ‘De Jurk’ is vanaf maandag te zien op Vitaya.

Vitaya pakt straks uit met ‘De Jurk’, het gloednieuwe Vlaamse programma waarin toekomstige bruidjes op zoek gaan naar het perfecte trouwkleed. Isabelle Barrezeele, al meer dan 25 jaar in het vak, weet er alles over. “Laten we eerlijk zijn : op een huwelijk kijken de mensen eerst naar de bruid en dan pas naar de bruidegom. De jurk van de bruid moet de monden dus laten openvallen, hij moet echt adembenemend zijn.”

(Isa)belles

In ‘De Jurk’ doen vier ervaren verkoopsters er alles aan om aanstaande bruiden bij te staan tijdens die zoektocht. Zaakvoerster Isabelle Barrezeele en haar rechterhand Belle Ghillemyn van La Sposa zijn er daar twee van. “Eigenlijk heten we allebei Isabelle, maar om verwarring te vermijden noemen we een van ons twee Belle. Zo noemen we elkaar in de winkel trouwens ook”, glimlacht Isabelle.

Souvenir

“Productiehuis Sultan Sushi kwam naar ons toe met de vraag of we wilden meewerken aan een bruidsprogramma op Vitaya. De voorwaarde was dat je een drukke agenda en dus veel afspraken hebt, want de bruidjes zijn echt onze klanten, ze zijn niet gevraagd door het programma”, leggen de dames uit. “Uiteindelijk is dat een heel mooi souvenir voor de bruiden. Het maakt de zoektocht naar een bruidsjurk, iets wat je je hele leven lang herinnert, enkel nog specialer.”

‘De Jurk’ vanaf 6 oktober van maandag tot donderdag om 20.35 uur op Vitaya.

(MM, foto SB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 3 oktober.