Is Facebookfenomeen Pedro Poublon na drie jaar écht terug?

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Pedro Poublon uit Oostende is terug actief op Facebook. De stoere manskerel zelf beweert geruime tijd in Congo gezeten te hebben. Naar eigen zeggen werd zijn vorige account gehackt. Intussen typt hij alweer vrolijk in hoofdletters.

Zijn profielfoto hoort eigenlijk toe aan een Fransman en wie hem in levenden lijve probeert te ontmoeten, is eraan voor de moeite. Kortom: Pedro Poublon is al even veel mythe als legende. De Oostendenaar, of daar geeft hij zich toch voor uit, heeft als voornaamste handelsmerken dat hij altijd in hoofdletters tikt, zijn statusupdates afsluit met GRTZ PEDRO en nooit ofte nimmer een blad voor zijn mond houdt. Maar vooral: meestal is hij ook ongemeen grappig.

De rol van (pdw)?

Die no-nonsense stijl zorgde enkele jaren geleden voor vele duizenden volgers en fans op Facebook, een eigen bescheiden T-shirtlijn, én leverde hem ook een (fictief) interview in P-Magazine op. Met dank aan (pdw) ofte Patrick De Witte, op dat moment hoofdredacteur van het mannenblad. Die liet het leven in februari 2013 en opmerkelijk genoeg was het ook in diezelfde periode dat het bijzonder stil werd rond de figuur van Pedro Poublon. Sommigen vermoedden dan ook de hand van De Witte achter het typetje, maar officieel bevestigd werd dat nooit.

Maar nu, meer dan drie jaar later, is Pedro blijkbaar dus terug. Opnieuw in het West-Vlaams, opnieuw even rechttoe rechtaan. Of het om een copycat gaat, dan wel om de oorspronkelijke grapjas achter het personage van PP, is niet duidelijk en zal dat wellicht ook niet meteen worden. Maar dat zal de alweer snel aangroeiende schare fans wellicht een zorg wezen…

(GRTZ FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier