Iron Maiden en Limp Bizkit op tribute festival in Roeselare

Nico Ide en Frederik Teerlinck trekken mee aan de kar van Tribfest. (Foto Davy Coghe) © (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

De crème de la crème onder tribute bands komt op zaterdag 21 april afgezakt naar de Expohallen in Roeselare. De organisatoren zijn ervaren rotten in het vak en willen Tribfest doen uitgroeien tot een meerdaags festival.

Vijf Oostkampse muziekliefhebbers organiseren op zaterdag 21 april voor de tweede keer Tribfest, een festival met coverbands in de Expo in Roeselare. De organisatoren hebben al heel wat ervaring met festivals organiseren, want ze zitten ook in het bestuur van ParkPop, een festival in Oostkamp. Hun droom is om van Tribfest een meerdaags festival te maken met verschillende podia. Het begon allemaal twee jaar geleden. De organisatoren wilden iets organiseren in de buurt van Oostkamp, omdat daar maar weinig festivals worden georganiseerd. Al snel kwamen ze uit in Roeselare. “We hebben overlegd met het stadsbestuur van Roeselare en zij waren al snel mee in ons verhaal. Voor hen was het snel duidelijk dat we over redelijk wat know-how beschikken om een festival te organiseren.” De eerste editie van het festival vond vorig jaar plaats en lokte zo’n 1.200 bezoekers naar de Expo. Door het genre mikt het festival op een iets ouder publiek van gemiddeld rond de 30-40 jaar, maar iedereen is meer dan welkom. Veel van de toeschouwers komen uit Oostkamp en vandaar kwam vanuit die stad dan ook de vraag om een bus in te leggen die om 14 uur vertrekt vanuit Oostkamp. “Maar veel mensen leggen ook zelf bussen in die vanuit verschillende gemeenten vertrekken. De bus vanuit Oostkamp is geen partybus, maar we hebben gehoord dat er toch veel ambiance is tijdens de rit.”

Bands uit de streek

De organisatoren gaan vaak samen naar festivals waar tribute bands spelen. “Soms gaan we daar zelfs heel ver voor. Doordat we zelf al heel wat tribute bands gezien hebben, ligt de lat voor ons festival wat betreft de line-up wel hoog.” De initiatiefnemers regelen hun bands vaak via boekingskantoren, maar ook via de connecties die ze al hebben bij ParkPop. De line-up van deze editie bestaat uit Up The Irons (Iron Maiden), Still Counting (Volbeat), Korn Again (Korn), Stiff Bezkit (Limp Bizkit), The Art of Pantera (Pantera) en Drums ‘n Guns. “We vonden het belangrijk om ook enkele bands uit de streek in onze line-up te hebben en zo vonden we de band Drums ‘n Guns uit Waregem.”

Door de werken op de parking van Schiervelde moesten de organisatoren noodgedwongen op zoek naar andere parkeerplaatsen. “In overleg met het stadsbestuur hebben we ervoor gekozen om de parking van de REO-veiling te gebruiken en parking twee van Schiervelde. Dat zou voldoende moeten zijn.” Nu het festival dichterbij komt, breekt voor de organisatoren een zeer hectische periode aan. “Het is nog maar de tweede Tribfest, dus het is nog wat zoeken. Bovendien heeft iedereen van ons team een drukke job, dus de combinatie maakt dat het voor ons steeds druk is in de weken voor het festival. Maar we hebben een dankbaar publiek en daar doen we het voor.”

De initiatiefnemers dromen ervan om ooit uit te groeien tot een festival zoals Glastonbudget. “Glastonbudget is een driedaags festival in Groot-Brittannië. Alle genres van muziek komen aan bod op de verschillende podia. Het zou geweldig zijn als wij dat binnen een aantal jaar ook kunnen bereiken. Maar Tribfest is het ideale startpunt voor ons, we moeten ergens beginnen hé.” Voorverkooptickets koop je op de site en in een aantal cafés. Aan de deur kunnen tickets gekocht worden voor 15 euro. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier