Internationale tentoonstelling ‘De Zee’ in Oostende wordt eerbetoon aan curator Jan Hoet

Redactie KW

De organisatie rond de internationale tentoonstelling ‘De Zee’ in Oostende werkt voort, ook al moeten ze het nu doen zonder curator Jan Hoet.

De expositie moet een eerbetoon worden aan de overleden kunstgoeroe. Dat meldt de organisatie donderdagmiddag in een persbericht.

‘De Zee’ was het grootste project van Hoet nadat hij enkele maanden geleden voor het getroffen werd door gezondheidsproblemen. De expositie moest ook een van zijn laatste grote tentoonstellingen worden. Ondanks het overlijden van Hoet, werkte de organisatie verder aan de realisatie van dat project.

Een salut d’honneur aan de meester

Het persbericht van de organisatie opent met een eerbetoon aan de overlevende en steunbetuigingen aan diens getroffen familie. De organisatoren waren gezien de gezondheidsproblemen van Hoet wel voorbereid, en na overleg met Hoet en zijn familie beslisten ze toch door te zetten. “Geruggensteund door zijn zegen, werken we vandaag helaas verder zonder Jan en hebben we beslist om deze hommage aan de zee uit te breiden en een heus ‘salut d’honneur’ aan ‘de meester’ zelf te maken.”

Verschillende kunstenaars zullen uitgenodigd worden om terug te blikken op het internationale parcours en de passie voor kunst van Jan Hoet. Hoet ging voor dit project, dat hem nauw aan het hart lag, zelf nog de wereld afschuimen om de allergrootste musea in de wereld te overtuigen om mee te werken aan ‘De Zee’. “De werken móeten naar hier komen”, zei hij toen nog vurig.

De internationale expositie in Oostende opent op 25 oktober en duurt tot 19 april 2015 afgesloten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier