Inge Kinnet treedt als (rock)fotografe in de comfortzone van wereldsterren binnen

05/11/16 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:22

Van Graspop Metal Meeting in Dessel over Dour tot Pukkelpop in Kievit. Weinigen deden de voorbije jaren zoveel festivals aan als Inge Kinnet uit Brugge en toch hield ze er, in tegenstelling tot u, nog geld aan over. Ruim vijf jaar lang werkt ze als freelancefotografe voor een rist media. Met haar concertbeelden probeert ze de essentie van een optreden te capteren.

Inge Kinnet (44) woont al sinds haar dertiende in Brugge en raakte getriggerd door fotografie toen ze in de donkere kamer van Lawrence Van Dale, een vriend, foto's daadwerkelijk begon te ontwikkelen. Die periode maakte ze voornamelijk zwart-witbeelden. "Een tiental jaren geleden ben ik concertfoto's beginnen te nemen op Dudstock, een inmiddels jammer genoeg ter ziele gegaan rockfestival in Dudzele", schetst Kinnet. "Ik kreeg de smaak te pakken en ben me op rockfotografie gaan storten. Vandaag werk ik voornamelijk voor Proximus Go For Music en Het Nieuwsblad en dus ook de Gazet van Antwerpen, want beide media zitten on...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!