IN BEELD ‘West-Vlaanderen boven’ op Vlaanderen Feest in Antwerpen

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Opwarmer Dimitri Vantomme uit Moorslede stelde Laura Lynn uit Ardooie voor aan de duizenden mensen op het podium en riep al meteen: ‘Kijk, een foto voor Krant van West-Vlaanderen!’ Raymond van het Groenewoud uit Brugge begon als pastoor met de song ‘Liefde voor muziek’. Laura Lynn stond, samen met Kurt Rogiers, op het podium met het nummer ‘Dokter Bernard’. Will Tura – afkomstig uit Veurne – zong ‘Route 66’ en maakte op het einde ook zijn opwachting op het podium aan de zijde van Gert Verhulst. Samen zongen ze ‘Mooi, ‘t leven is mooi’

Er was ook luid applaus voor Niels Destadsbader uit Deerlijk, die ‘Hey pa’ zong. Vooraleer hij het podium betrad, maakte hij nog vlug een selfie met Will Tura. Wendy Van Wanten – afkomstig uit Oostende – bracht een hitmedley, samen met Willy Sommers. Dana Winner kwam op het podium in het bijzijn van Niels Destadsbader. Ze brachten ‘De lichtjes van de Schelde.’ Backstage was Niels nog deze tekst aan het repeteren.

De gezellige muzikale avond – zonder één druppel regen – en met een dolenthousiast publiek werd afgesloten met het nummer ‘Vlaanderen boven’, gebracht door Raymond van het Groenewoud en Slongs Dievanongs. De andere artiesten waren K3, Stan Van Samang, De Romeo’s, K.I.A. Ft. Ian Thomas, Pieter Embrechts en Christoff. Die laatste, die in de namiddag zijn nieuw album ‘Hou me vast’ voorstelde, bracht na de Eén-opname nog één uur lang zijn gloednieuwe show met orkest op het podium.

(PADI – Foto’s FODI)