IN BEELD Emile Vanooteghem doet ouders naar hun zakdoek grijpen in Ketnet Musical

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Wie de vorige Ketnet Musicals Kadanza en Kadanza Together zag, weet wat het publiek van deze nieuwe musical kan verwachten : een musical vol dynamiek, een straffe cast, spectaculaire dansmoves en een mix van tophits. Kortom, entertainment van de bovenste plank én dat was met deze nieuwe musical Unidamu ook het geval. De jongerencast van 24 talenten, Ketnet-wrapper Sien Wynants en Herman Verbruggen uit FC Kampioenen wisten het publiek te amuseren vanaf seconde één tot helemaal op het einde. In het verhaal werd er aandacht geschonken aan pesten. Op het einde werd op het podium één groot muzikaal feest gehouden, want muziek brengt jongeren dichter bij elkaar.

Sterke Emile op het podium

Eén van de 24 castleden is de 16-jarige Emile Vanooteghem uit Kuurne en de enige West-Vlaming die dit jaar voor deze Ketnet Musical werd geselecteerd. “Ik vond het zalig. Er waren zoveel aanwezigen, iedereen was blij, het publiek deed schitterend mee”, aldus Emile na de première. “In de vorige shows gebeurden er een beperkt aantal foutjes tijdens de voorstellingen, maar nu verliep alles probleemloos.”

“Ik geef het toe: vroeger werd ook ik wel eens gepest op school. Ik was het sukkeltje van de klas én van de school.”, getuigt Emile. “Sinds ik in ‘t middelbaar zit, is dat verleden tijd. Ik ben trots dat ik op een podium sta. Een beetje mijn wraak tegenover de jongeren die vroeger niet in mij geloofden. Voor mezelf was het vandaag emotioneel, maar echt ook onvergetelijk. En wat na de musical? Ik denk dat ik toch de richting dans/muziek/zang blijf volgen. Dit is nu immers mijn toekomst”, glimlacht hij.

Ik moest naar mijn zakdoek grijpen

Tijdens de feestelijke receptie kwamen Emiles ouders Tom en Cindy Vanooteghem-Cottenie uit Kuurne ook even een praatje slaan. Zus Katinka was er eveneens bij, broer Gilles was afwezig. “Mijn emoties kwamen boven tijdens de voorstelling”, bekent mama Cindy, de nicht van zanger Herbert Verhaeghe. “We weten wat Emile er allemaal voor deed. Wanneer ik hem dan op dat podium zag staan en hem zo zag uitleven, dan kwam er een krop in mijn keel. Ik moest even naar mijn zakdoek grijpen. Ik hoop dat Emile daarin zijn toekomst kan vinden.”

Ook papa Tom zei oprecht dat hij het even moeilijk kreeg toen hij zijn zoon in groep zag dansen, zingen en zich zag uitleven. “Het was even slikken. Hopelijk lukt het voor hem om daar zijn toekomst van te maken.” Niet enkel de ouders van Emiel, maar vele aanwezigen moesten even naar de zakdoek grijpen toen de musical in een snel tempo op de bühne werd voorgesteld. Vooral het lied Allerliefste broer was heel ontroerend. Twee broers, verschillend van leeftijd, twee aparte werelden, maar zonder elkaar kunnen ze niet…

Van ons krijgt deze derde Ketnet Musical alvast een 10 op 10 !

(PADI)

De Ketnet Musical Unidamu, in Kursaal Oostende nog te zien op donderdag 2 maart om 11 en 14 uur en later nog in Gent, Hasselt en Antwerpen. Info en tickets : www.ketnetmusical.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier