VIDEO ‘In a Heartbeat’ is nieuwe single van Lucy and The Birds

Redactie KW

Lucy and The Birds heeft de nieuwe single ‘In a Heartbeat’ gelanceerd. Frontvrouw van dit kwartet is de 34-jarige Elke Bruyneel, die in Beernem opgroeide, maar vandaag in Gent woont.

De bijbehorende videoclip werd geregisseerd door Janice Lievens. Compagnie J danst in een choreografie van Gwen Hamerlynck. “We zijn even op zoek geweest naar de juiste insteek qua montage, maar de effecten en de ‘reverse’-beelden gaven me de juiste klik”, vertelt Bruyneel. “De clip geeft voor mij het radeloze weer, het onwetende. De handelingen van iemand anders die je niet kan controleren. We hebben zeer bewust gekozen voor de industriële betonruimte en zwart-wit zonder andere kleuren.”

https://www.youtube.com/watch?v=knUyGO3bWY4

‘In a Heartbeat’ valt ook te beluisteren op ‘Stories in beween’, het debuutalbum van Lucy and The Birds dat begin dit jaar verscheen.

(svv)

Lucy and The Birds kun je live aan het werk zien op zaterdag 23 december in Cultuurzaal Dries in Assebroek, tijdens de Daverend Unplugged Sessions van het Cultuurcentrum Brugge. Op zaterdag 10 maart speelt Bruyneel een thuismatch in OC De Kleine Beer in Beernem.