Ieperse drukker start carrière als charmezanger

Foto EF
Redactie KW

Rik Durnez (52), zaakvoerder van Copy Print Deleye in de Maloulaan is nu ook zanger. “Ik heb altijd al graag gezongen. Toen ik op een feestje met Sweet Caroline de zaal op stelten zette, ging de bal pas echt aan het rollen.”

Rik zijn eerste optreden was op een feestje in een restaurant in Zandvoorde. “Het was de dag dat mijn zoon Diederik 22 werd”, vertelt hij. “Zelf was hij er niet. Mijn vrouw Véronique wel. Beiden steunen me in wat ik doe. Ikzelf ben nog steeds verrast door de vele positieve reacties en door de vele aanvragen om op te treden.” Rik maakte ook een Facebookpagina en daar stromen de aanvragen binnen. “Voetbalclubs als KVK Westhoek en Sparta Dikkebus vroegen al om in de kantine te gaan zingen. Ook de basketbalclub Melco Ieper wil me in de sportzaal. Ik houd de boot af en schuif alles door naar Xavier Lagae, zaakvoerder van De Fonderie en mijn manager.”

“De aanvragen verlopen via mijn manager Xavier Lagae”

“Ik zing vooral Nederlandstalige nummers. Ik ben niet zo sterk in talen. Voor het Engels pas ik volledig, Frans lukt een beetje.” Rik zingt covers van Frans Bauer, Jantje Smit, Denny Christiaens of nog Willy Sommers en Will Tura. “Dat mijn man voor schlagers kiest heeft een eenvoudige reden”, legt Véronique Deleye (42) uit. “Er zijn al problemen genoeg in de maatschappij. Als Rik door zijn liedjes een zaal uit de bol kan laten gaan, vergeet iedereen wel eens de dagelijkse sleur. Vandaar ook dat wij hier in het gezin Rik volledig steunen.”

Rikky D

Op het podium neemt Rik de artiestennaam Rikky D aan. “Meer dan tien jaar geleden zong ik een liedje zijn op vakantie in Gran Canaria. Een vriend kondigde me aan als Rikky D. Ook dat was bedoeld als grap.” Rik is door zijn job veel onderweg in zijn bestelwagen. Daar repeteert hij zijn nummers. “Mijn zoon zegt me wel dat ik wat stiller moet zingen. Klanten weten nu ook al van mijn zangkunsten af. Wanneer Diederik de bestelling aflevert wordt keer op keer gevraagd of Rikky D geen nummertje zal brengen.” Rik kent de teksten van de nummers uit het hoofd. “Dat is blokken alsof ik weer op mijn middelbare school zit. Soms zing ik ook op maat van de klant.” Rik houdt niet alleen van de Vlaamse muziek hij is ook een grote voetbalfan. “Die Vlaamse muziek beluisterde ik als jonge gast op radio Vrie. Ik was fan van de programma’s van Peter De Groot en Freddy Ready. Zelf heb ik nooit radio gemaakt, gewoon omdat al mijn vrije tijd toen en ook nu nog naar RSC Anderlecht gaat. Op 20 mei word ik 53 en net die dag speelt Anderlecht de laatste wedstrijd van de play-off 1 thuis tegen Genk. Stiekem droom ik om op het podium te staan met Marc Coucke. Het zal dan zeker Couckenbak zijn.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier