Ieperse bibliotheek lanceert boekenruilkastjes in deelgemeenten

Schepen Eva Ryde (N-VA), bevoegd voor Bibliotheek, en bibmedewerker Eddy Dewilde. © EG
Redactie KW

De boekenruilkastjes. Je zag ze misschien al eens op vakantie in Frankrijk of Engeland, maar ook in Vlaanderen raken ze stilaan ingeburgerd. De bib van Ieper wil er nu ook in haar deelgemeenten een aantal plaatsen.

Al een paar jaar staat er in de bibliotheek in Ieper een geef-neem-kastje, met groot succes trouwens. Het idee is eenvoudig: heb je een boek op overschot, dan plaats je die in het kastje; zie je daarentegen een leuke titel staan, dan kan je die volledig gratis meenemen. Ruilen dus. Een bibliotheek doet sowieso eigenlijk al aan ‘delen’ en ‘herverdelen’, maar in dit geval moet je dus niets terugbrengen. Men hoopt alleen dat de boeken niet voor verkoop meegenomen worden.

Ook de deelgemeenten worden niet vergeten. De bib startt met twee mini-bibliotheekjes in Vlamertinge en Elverdinge, maar de bedoeling is dat er een dergelijk kastje komt in elke deelgemeente. Later volgen ook een aantal andere openbare plaatsen. “En misschien”, zo klinkt het bij de bib, “is het ook wel een leuk idee voor particulieren en in wijken.” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier