Ieperling Peter Deleu verbouwt in Operatie Renovatie

© Operatie Renovatie
Redactie KW

Peter Deleu uit Ieper en zijn partner Leen Ribbens uit Zottegem vormen een duo voor het VTM-programma ‘Operatie Renovatie’, waarin vijf duo’s veertien weken lang hun verbouwingskunsten tonen. “We hebben maar een paar uur slaap per week”, zegt Peter.

Peter en Leen zijn al sinds 24 januari dag en nacht in de weer om de ruimtes die ze telkens toegewezen krijgen zo goed mogelijk te renoveren. De twee zitten momenteel in het vierde huis en hebben het nog steeds behoorlijk naar hun zin. “Het zijn wel écht lastige dagen en nachten”, zegt Peter, ICT-consultant in het dagelijkse leven. “Je moet weten dat we maar een paar uur slapen per week. We vinden het bizar dat we altijd maar kunnen doorgaan en de nodige dosis adrenaline en energie vinden om mee te draaien. Toen we in het eerste huis belandden, moesten we werken bij een temperatuur van -17graden, dat was heus geen lachertje.”

“Ik zou durven zeggen dat onze relatie hechter is geworden door deel te nemen aan ‘Operatie Renovatie'”, zegt Leen (41), beroepsmatig freelance ‘ondertitelaar’. “We ontdekten bij elkaar al een aantal positieve eigenschappen die we blijkbaar nog niet kenden. Soms steken kleine frustraties wel eens de kop op, maar ik vind dat normaal als je in dergelijke stresssituaties belandt. Het kan er nogal emotioneel aan toe gaan.” Peter en Leen beleven in elk geval veel plezier en halen inspiratie uit hun werk voor ‘Operatie Renovatie’. “Peter en ik spelen af en toe met het idee om later misschien een andere richting uit te gaan met onze carrière. We zouden het wel leuk vinden om zelf wat huizen op te kopen en te verbouwen. ‘Operatie Renovatie’ biedt een uitgelezen kans om te zien of zoiets ons lukt”, besluit Leen.

(MV)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West