Ieperfest genomineerd voor European Festival Awards (maar niet voor de muziek)

Redactie KW

Op de verschillende shortlists van de European Festival Awards prijken dit jaar in totaal elf Belgische festivals.

Opvallend is dat vier van de tien genomineerden in de categorie ‘Best Major Festival’ Belgisch zijn: Dour, Graspop Metal Meeting, Rock Werchter én Tomorrowland. De winnaars worden bekendgemaakt op de openingsavond van muziekconferentie en showcasefestival Eurosonic Noorderslag in het Nederlandse Groningen op 13 januari.

Ook bij ‘Best Medium-Sized Festival’ met Les Ardentes en ‘Best Small Festival’ met het kinder- en jeugdfestival Your’in maakt ons land kans om de hoofdvogel af te schieten. In de categorie ‘Best Indoor Festival’ prijken dan weer Les Heures Ind, Les Transardentes en de Lokerse Feesten op de shortlist. Dat laatste festival is weliswaar geen louter indoorfestival, maar dankt de nominatie aan een zijpodium: de Red Bull Elektropedia Room.

Er is ook een award voor de beste line up, daar komen ditmaal Graspop en Rock Werchter voor in aanmerking, en voor het bij artiesten meest geliefde festival, met Pukkelpop als genomineerde. Tot slot is het Ieper Hardcore Fest kanshebber in de categorie Green Operations Award, voor duurzaamheid.

Volgens de organisatie van de European Festival Awards stemden dit jaar meer dan 800.000 muziekliefhebbers uit 50 landen voor hun favoriete Europese festivals. De uiteindelijke winnaars worden bepaald door een combinatie van stemmen van het publiek en van de muziekindustrie.

(BELGA – Foto TOGH)