Iemand een voorstel voor een nieuwe naam voor Humorologie?

Redactie KW

Humorologie in Marke is dit jaar toe aan zijn dertigste editie en wil dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De organisatoren willen zelfs overschakelen op een nieuwe naam en doen daarvoor een beroep op jullie inspiratie.


“2015 wordt een belangrijk jaar”, klinkt het. “Humorologie wordt terug voor 2 jaar (2015 en 2016) erkend binnen het Circusdecreet en organiseert dit jaar zijn dertigste editie. Een verjaardagfeestje, ja, met een terugblik op een mooi parcours met een eigen en eigenzinnig artistiek profiel. Het afgelegde traject was visionair door een consequente focus op humor in alle kunstdisciplines en dit vóór de hype van humor in de reguliere theaters.”

“De dertigste verjaardag nodigt uit om met een zekere fierheid terug te blikken, maar wie teveel achter zich kijkt, kan niet snel vooruit stappen”, aldus de organisatoren. “Vandaar dat Humorologie vooruit wil kijken met frisse en scherpe artistieke keuzes om zijn publiek blijvend te verrassen. En dus ook met een nieuwe naam – zowel voor onze organisatie als voor onze publieksmomenten als ons festival en onze soiree – en huisstijl die de volgende 30 jaar inluidt. De naam mag bij voorkeur geen humor, geen circus maar bijvoorbeeld wel verwondering, fascinatie, begeestering en gevaar omvatten.

Alle suggesties zijn welkom tot 2 februari via deze link .