Iedereen Beroemd filmt tijdens Strapdag bij Sint-Lutgartschool in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Overal in België wordt vandaag de Strapdag georganiseerd. Zo ook in de Sint-Lutgartschool in Roeselare waar Iedereen Beroemd kwam filmen.

De strapdag wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag 20 september. Op deze verkeersveilige dag gaan duizenden kinderen al stappend of trappend naar school, de auto blijft aan de kant. “Hierdoor ontstaat meer ruimte om veilig naar school te gaan, om te bewegen, om gezond op te groeien…”, klinkt het bij de mensen van de Sint-Lutgartschool in Roeselare. Zowel in de vestiging in de Acaciastraat als in de Dokter Delbekestraat werd er deelgenomen.

Een extra leuk pigment voor de school is de aanwezigheid van een filmploeg van Iedereen Beroepd, het televisieprogramma op Een. “Ze belden ons zelf op om te polsen of we het zagen zitten om mee te werken aan een kleine reportage”, klinkt het. “Dat zagen we uiteraard zitten. Dus is de filmploeg van Iedereen Beroemd vandaag bij ons te gast. Rond 8.15 uur stonden ze klaar aan de schoolpoort in de Acaciastraat om de fietsende ouders met hun kinderen in beeld te brengen.”

(TD)