Iconen uit the eighties én uit the nineties op Nostalgie Beach Festival in Middelkerke

Ambassadeur Walter Grootaers maakte maandag de eerste namen bekend. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Ambassadeur Walter Grootaers maakte maandag de eerste namen van Nostalgie Beach Festival bekend. Het evenement vindt plaats op 13 augustus, voor het eerst in Middelkerke.

De organisatie maakte maandag drie namen bekend. Het Britse duo OMD is de opvallendste naam. Het tweetal scoorde in de jaren tachtig een hele reeks hits met onder meer ‘Enola Gay’ en ‘Joan of Arc (Maid of Orleans)’ en wordt sindsdien aanzien als een van de pioniers in het synth-popgenre.

Coco Jr. zal opnieuw de bands aankondigen, maar hij bracht nog nieuws mee. “25 jaar na onze eerste classic geef ik samen met alle andere oorspronkelijke leden van The Dinky Toys een exclusief full concert op het Nostalgie Beach Festival”, aldus Coco Jr. De Belgische formatie scoorde in de jaren negentig de meezingers “I Can’t Take My Hands Off You’ en ‘The Test Of Time’. Imagination, de formatie rond Lee John is de derde naam op de affiche.

Organisatie mikt op minstens 15.000 bezoekers

De grootste verandering van deze editie is de verhuizing van Bredene naar Middelkerke. De organisatie trekt weg uit Bredene om verder te kunnen blijven groeien. Afgelopen jaren trok het festival 15.000 muziekliefhebbers. Volgens de organisatoren wil het festival nog groeien en dat was op het terrein van 7.000 vierkante meter in Bredene niet meer mogelijk. “Sportpark de Krokodiel in Middelkerke leek voor ons de ideale locatie om verder te groeien. Vorig jaar waren er 15.000 mensen en dit jaar willen we, voor de eerste keer in Middelkerke, minstens evenveel toeschouwers. Naar de toekomst toe willen we verder groeien.”

Zowel de organisatoren als het Middelkerkse gemeentebestuur willen het festival in Middelkerke houden, maar daar wordt pas over beslist na 13 augustus. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele: “Wij zijn heel verheugd dat we het concept in Middelkerke kunnen laten plaatsvinden op een topdag in het zomerseizoen. Het sportpark is inderdaad een ideale locatie. Ook schepen van Toerisme Michel Landuyt is vol lof over het festival: “Het festival is voor onze gemeente heel interessant. Wij zullen er als gemeentebestuur alles aan doen om het festival te laten slagen zodat we de samenwerking met de organisatoren kunnen verderzetten en het festival verder kunnen laten groeien in Middelkerke. Dat het Afro C Festival op dezelfde dag zal plaatsvinden in Bredene? Ik denk dat beide festivals een ander publiek aantrekken“, aldus Michel Landuyt.

Reünie van De Kreuners (ooit) in Middelkerke?

We polsten tot slot ambassadeur Walter Grootaers naar een eventuele reünie van De Kreuners op het festival de komende jaren. “Ze zijn nog maar pas gestopt”, pikte Coco Jr. lachend in. “Nu alleszins nog niet”, was het antwoord van de zanger van De Kreuners.

Welk budget de organisatoren voorzien voor het festival dit jaar wordt niet bekendgemaakt, maar wel is het zo dat het aandeel van de gemeente Middelkerke zich beperkt tot het leveren van het terrein en logistieke ondersteuning. Er zullen in totaal 11 groepen optreden. De ticketprijs in voorverkoop bedraagt 49 euro. Deze week maakt organisator Nostalgie nog een reeks namen bekend. Tickets zijn nu al te koop via www.nostalgiebeachfestival.be.

(Belga/MF)