Humorologie gaat voortaan als Perplx door het leven

Redactie KW

Humorologie in Marke bestaat dertig jaar en viert dat met een nieuwe naam: Perplx.

Na dertig jaar kijkt Humorologie terug op een mooi artistiek parcours. Het bestuur ziet het als een moment om vooruit te blikken, vandaar dat een nieuwe naam zich opdrong. Op maandag 16 maart werd de nieuwe naam voorgesteld. Humorologie wordt Perplx.

“Humorologie groeit en bloeit. Het festival werd altijd gelinkt aan comedy, en was er in Vlaanderen ook een pionier in. Minder wordt het gelinkt aan zijn pioniersrol door bijvoorbeeld circus en fysisch theater, een rol die het ook jarenlang opnam,” klinkt het bij de organisatoren

De organisatie wil meer dan ooit, fris en vol goesting, maar ook niet te braaf en toch wel vrij brutaal verder evolueren tot een eigenzinnige werking met twee grote publieksmomenten. Dat zijn de Soiree Perplx en het Festival Perplx. “We willen niet enkel ons publiek, maar ook artiesten en professionelen verbazen en verwonderen via fysieke performances zoals circus, visuele en muzikale humor.”

Er komt niet alleen een nieuwe naam, maar ook nieuwe statuten en een nieuw secretariaat. Aan de keuze van de nieuwe naam werd een wedstrijd gekoppeld. Winnaar Lennerd Carrein (foto) uit Roeselare kwam met de nieuwe naam op de proppen en krijgt hiervoor twee tickets voor de editie 2015.

(EDB – Foto EDB)