Humor en netwerken tijdens Soirée Apart van Liquidfloors

Miguel Garcia, ceo van Liquidfloors, pakt uit met Comedy Night Soirée Apart. © TV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 10 november organiseert CEO van het Kortrijkse Liquidfloors Miguel Garcia voor de tweede keer Soirée Apart. Het event is er voor al wie van humor houdt. “En tegelijk ondersteunen we er jonge ondernemers mee”, aldus Miguel Garcia.

Comedy Night Soirée Apart is een jaarlijks evenement dat humor centraal zet. Het verwelkomt de top van de Vlaamse cabaretiers en stand-upcomedians. “Soirée Apart staat open voor het grote publiek, maar we mikken tegelijkertijd met een bijzonder aantrekkelijke vipformule op bedrijven. Met humor als bindmiddel wordt de avond zo ook een netwerkmoment voor ondernemend Zuid-West-Vlaanderen”, weet organisator Miguel Garcia.

YouthStart

De bezoeker kan er in een gezellig kader met een drankje in de hand genieten van de mooiste comedyshows van het moment. Op het programma staan namen van Vlaamse cabaretiers en stand-upcomedians van de bovenste plank: Henk Rijckaert, Arnout Van den Bossche, Jens Dendoncker en Bas Birker. “Onze voorwaarde bij het organiseren van het event was dat we enkel topartiesten strikten. Daar sta ik borg voor. Ik doe dit uit liefde voor de comedy. Zelf ben ik een echte liefhebber van humor.”

“Ik heb jaren geleden zelf mijn zaak met de steun van YouthStart opgestart” – Miguel Garcia

De opbrengst van Comedy Night Soirée Apart gaat integraal naar YouthStart, een platform dat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit koningin Mathilde jonge ondernemers steunt via een opleidingstraject van acht weken. “In die tijd leren ze een echt businessplan opmaken. Zo kan iedereen, dankzij de inzichten van ervaren bedrijfsleiders, leren hoe zijn of haar ondernemersdroom daadwerkelijk in te vullen.”

Sinds 1999 hebben 3.000 jongeren een traject bij YouthStart met succes afgerond.”Ik heb jaren geleden zelf mijn zaak met de steun van YouthStart opgestart. Ik wil nu graag iets terug doen”, vertelt Miguel Garcia.

Al 40 bedrijven

“Dit evenement vond vorig jaar voor de eerste keer plaats omdat ik vond dat Kortrijk iets te weinig met comedy deed. Ik heb er goed over nagedacht. Het resultaat is een mooie mix van comedy, netwerken met bedrijven en het steunen van YouthStart. Er zijn al meer dan 40 bedrijven die het gebeuren ondersteunen.”

Kaarten voor Soirée Apart dat plaatsvindt in Kortrijk Xpo kosten 22 euro en kan je reserveren op www.soiree-apart.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier