Hugo De Moor uit Wulvergem en zijn Volvo waren vaste klant bij opnames Eigen Kweek

Redactie KW

Volgende week dinsdag start de veelbesproken serie ‘Eigen Kweek’ over ‘Wietschate’ op Eén en daarin is een belangrijke rol weggelegd voor een aftandse Volvo van een man uit Wulvergem.

Nu dinsdag 5 november start de serie ‘Eigen Kweek’ op Een. Het vertelt het verhaal van de landbouwfamilie Welvaert uit Heuvelland, die in het kweken van cannabis een erg creatieve oplossing vinden om hun financiële put te dempen. In de serie zitten onder meer Maaike Cafmeyer, Sebastien Dewaele, Wim Willaert én ook de oude Volvo van Wulvergemnaar en vrachtwagenchauffeur Hugo De Moor.

Samen met zijn Volvo trok Hugo De Moor naar liefst 23 opnames. “Het verhaal begint bij de familie Lemmens, wiens boerderij werd gebruikt. De zoon Pieter werd eerst aangesproken om zijn wagen uit te lenen. Maar Pieter had die wagen wat getuned en zag op tegen het werk om de wagen in de oude stijl te zetten.”

Naar Breda voor beginscène

Dus werd het de Volvo van Hugo. “Eerst trok ik naar Breda voor de beginscène van de film”, vertelt hij. “Daar werd er gedraaid in een growshop.” Er werden ook opnames gemaakt in een boerderij in Wijtschate, op het dorpsplein in Wijtschate en op de zetellift in Westouter.

Hugo De Moor werd ook al door de gemeente Heuvelland aangesproken om mee te werken aan de fotoreeks van de nieuwe sportieve route in Heuvelland.Eigen Kweek telt zes afleveringen van telkens 50 minuten, de laatste uitzending is op 10 december.

(MDN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West