Hoofdcommissaris federale politie verkozen tot beste amateurfotograaf van Europa

Redactie KW

Devid Camerlynck uit Poperinge is één van de zes winnaars van de jaarlijkse, internationale fotowedstrijd ‘Our World Is Beautiful’.

Van meer dan 94.000 inzendingen maakte hij met zijn psychedelische ‘Stairway to heaven’ de beste foto in de categorie ‘architectuur’. Het was al de tweede editie van de wedstrijd, uitgeschreven door fotogigant CEWE om talentvolle amateurfotografen in de kijker te zetten.

Dromerige setting spreekt tot de verbeelding

‘Stairway to heaven’, een foto van de Tulip Stairs in the Queen’s House van Londen, wist de jury te imponeren dankzij de bijzondere lichtinval en het doordachte perspectief. Zo werd Devid Camerlynck uit Poperinge als winnaar gekozen uit circa 11.800 gepassioneerde amateurfotografen, goed voor een recordaantal van meer dan 94.000 inzendingen.

Hoofdcommissaris federale politie verkozen tot beste amateurfotograaf van Europa

Devid, in het dagelijks leven actief als hoofdcommissaris bij de federale politie van Brugge, zegt gebeten te zijn door fotografie. Door veel te lezen en zelf te experimenteren, kreeg hij het vak onder de knie. “Ik vind het fascinerend hoe licht de wereld er telkens anders laat uitzien. Zo zijn er ook oneindig veel manier om schoonheid vast te leggen in een foto, maar ik wil enkel de mooiste vinden.”

Toch verwachtte hij niet dat hij zou winnen. “Het nemen van de foto was zeker een uitdaging”, geeft Devid toe. “De trappenhal van Queen’s House is erg donker en de architectuur klassiek, maar dat belette me niet om te zoeken naar een speciaal effect. De bedoeling was om een dromerige setting te creëren met een psychedelisch effect waarin je de hemel wordt ingetrokken. En dat is blijkbaar goed gelukt!”

Devid won met zijn mooiste foto een reischeck ter waarde van 1.500 euro voor een 8-daagse fotografische trip naar IJsland, alsook fotomateriaal naar keuze aan 1.500 euro.

(video WTV-FOCUS)

>> www.devid.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier