Honderd jaar Overwinders gevierd in kasteel Wallemote in Izegem

Links Greet Soenen en rechts voorzitster Rika Declerck, die beiden een provinciale medaille kregen. © Frank Meurisse
Redactie KW

Zaterdag vierde toneelvereniging de Overwinders in Eendrachtigheydt haar 100-jarig bestaan. Vier leden van de vereniging werden gehuldigd voor hun jaren inzet.

Toneelvereniging de ‘Overwinders in Eendrachtigheydt’ moest eind vorig jaar nog een geplande toneelvoorstelling annuleren omdat er enkele acteurs en actrices door onder andere ziekte op het laatste moment moesten afhaken. Maar dat belette de vereniging niet om toch haar 100-jarig bestaan te vieren.

“In kasteel Wallemote waren ze met een 85-tal leden en oud-leden van de vereniging. “Iedereen die minstens 3 jaar lid is geweest, werd uitgenodigd”, zegt voorzitter Rika Declerck. “Er was een fototentoonstelling over die voorbije 100 jaar met onder andere een 30-tal affiches van voorstellingen sinds 1916. Burgemeester Bert Maertens hield een toespraak.”

Vier mensen kregen een medaille voor hun vele jaren lidmaatschap van de Overwinders: Simonne Vansteenkiste (oudste lid), Jacques Vandecasteele (40 jaar lid), Greet Soenen voor haar vele jaren in het bestuur en Rika Declerck omdat ze la vele jaren voorzitter is.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier