Hoe was de start van Piet Huysentruyt op Vier?

Piet Huysentruyt is vastbesloten zich in het schema van de kijker te nestelen. (Foto Vier)
Redactie KW

Afgelopen maandagavond was de vuurdoop van de televisiecarrière van Piet Huysentruyt op de zender Vier, nadat hij jarenlang furore maakte als SOS Piet op VTM.

Piet krijgt sinds deze week op Vier een dagelijks kookprogramma, Smakelijk!, dat geprogrammeerd staat in het blok waar ook Jeroen Meus (met Dagelijkse Kost op Eén) en Sofie Dumont (met De Keuken van Sofie op VTM) in de kookpotten mogen roeren. Eerder liet Piet Huysentruyt in onze krant al optekenen dat hij champagne zou bovenhalen als hij 100.000 kijkers kon bereiken.

Piet mag de champagne nog even in de koelkast bewaren, want hij bereikte tijdens de eerste aflevering gemiddeld 90.976 kijkers, goed voor een marktaandeel van 8 procent in de categorie 18-54. Allerminst een slecht cijfer, dus. “Voor het eerst stond een eigen Vlaams programma geprogrammeerd rond 18 uur”, klinkt het bij Vier. “Dat aantal kan de komende dagen en weken dus zeker nog toenemen.”

Het kookprogramma van Piet loopt dagelijks op Vier en krijgt een samenvatting op zondag. Komende zaterdag duikt hij ook op in Chez Piet, het culinaire verlengstuk van Komen Eten. Voor de beide programma’s wordt er gefilmd bij Piet thuis in de Ardèche in Frankrijk. (BVB)