Hobbykok Claudia wordt rallypiloot voor ‘1000 Zonnen’

Claudia Allemeersch samen met haar compagnon de route Claudine Grymonprez. Ze rijden straks vanuit Parijs naar Saint-Tropez met een stokoude Porsche. © Jos
Redactie KW

Claudia Allemeersch, de Roeselaarse Hobbykok 2009, gaat een nieuwe uitdaging aan.

Ze nam van zaterdag 30 mei tot donderdag 4 juni deel aan de Rallye des Princesses. Dat is een rally door en voor dames die de deelnemers van Parijs naar Saint-Tropez brengt. Haar avonturen kunnen we vanaf vanavond volgen in ‘1000 Zonnen’ op Eén.

Op het autocircuit in Nevers

“Het is eens iets anders dan in de potten roeren”, lachte Claudia Allemeersch net voor haar vertrek naar de Franse hoofdstad. “Met Claudine Grymonprez als co-piloot zal ik proberen om samen met 96 andere wagens in vijf dagen een rally van Parijs naar Saint-Tropez zonder ongelukken af te leggen. Het is voor ons allebei de eerste rally. We hebben al twee keer een rit gereden als oefening en onze mannen hebben ons veel bijgebracht en goede raad gegeven. Toch zal het even stressen worden: zaterdag in Parijs is er de technische controle. Dat zal wel loslopen, maar sommige ritten zal het toch even blazen worden.”

Zo hoopte ze toen dat de rit op het autocircuit in Nevers goed zou aflopen. “We zullen ook zweten wanneer de bergetappes moeten gereden worden”, lachte ze. “Ik mag er niet aan denken dat daar iets verkeerd loopt met de mechaniek. Mijn man Kurt heeft voor de zekerheid houtblokjes meegegeven, om achter de wielen te schuiven als het misloopt met zowel motor als remmen…”

Met een Porsche uit 1964

“We rijden de rally met een Porsche 356 C uit 1964 en dat is toch wel wennen. De wegligging, het schakelen, de handelingen: dat is allemaal zo verschillend met moderne wagens. Maar nu ben ik op een punt gekomen dat ik de wagen gewoon ben en ik het prettig vind om ermee te rijden. Kurt heeft me ook geleerd hoe ik een wiel moet wisselen en heeft me de noodzakelijke technische uitleg over de wagen gegeven. Onze opdracht is zeer eenvoudig: zonder ongelukken de eindmeet halen. We zijn niet bezig met een algemeen klassement.”

“Onze mannen zullen aan de eindmeet in Saint-Tropez staan om ons te verwelkomen. En ook Eén zal van de partij zijn. De televisiezender volgt ons gedurende de rally voor het zomerprogramma ‘1000 Zonnen’.”

(PS)