Hilde Vandermeeren bij laatste vier voor Gouden Strop

Hilde Vandermeeren met VTM-journalist Patrick Van Gompel bij de officiële voorstelling van 'Stille Grond'. Patrick is grote fan ! © Foto JS
Johan Sabbe

Een succes van formaat voor de Torhoutse schrijfster Hilde Vandermeeren. Met haar derde thriller ‘Stille Grond’ behoort ze als enige Vlaamse auteur tot de laatste vier kanshebbers om de Gouden Strop 2016 te winnen, de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige spannende boek.

De 45-jarige Hilde viert dit jaar vijftien jaar schrijverschap en kreeg eerder al een mooi verjaardagscadeau, toen haar kortverhaal The Lighthouse gepubliceerd werd in het gerenommeerde Amerikaanse Ellery Queen’s Mystery Magazine.

Maar nog blijer was ze toen ze tot de longlist van tien bleek te behoren voor het winnen van de Gouden Strop 2016. En nu is ze dus geselecteerd voor de shortlist met nog amper vier auteurs ! De drie anderen zijn allen Nederlanders : Michael Berg met Het meisje op de weg, Bart-Jan Kazemier met Drone en Esther Verhoef met Lieve mama.

Voorstelling vierde thriller begin juni

De winnaar van de Gouden Strop wordt op donderdag 2 juni bekendgemaakt tijdens de Avond van het Spannende Boek in Amsterdam. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden plus een sculptuur van de hand van Marianne van den Heuvel. Vorig jaar won de Vlaming Jo Claes. Het is elf jaar geleden dat een vrouwelijke Vlaamse misdaadauteur de shortlist haalde.

Er is overigens nog meer goed nieuws voor Hilde Vandermeeren op komst, want twee dagen later, op zaterdag 4 juni, wordt haar vierde thriller officieel voorgesteld : Scorpio. Het wordt een pageturner met in de hoofdrol enerzijds een huurmoordenaar en anderzijds een moeder en haar zoon. Een zenuwslopende thriller met een heel hoge spanningsboog. Om naar uit te kijken !

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier