Heuvelland kan massale aanvragen voor Eigen Kweek-arrangement amper volgen

Redactie KW

De gemeente Heuvelland heeft de cijfers van toerisme van 2013 bekendgemaakt.

De toeristische dienst van Heuvelland mocht in 2013 maar liefst 14.433 bezoekers ontvangen. Dat is een stijging van 24 procent in vergelijking met 2012. De meeste bezoekers komen uit eigen land (73%), gevolgd door de Britten (10%) en de Nederlanders (9%). Van de Belgische bezoekers komt iets meer dan de helft uit West-Vlaanderen.

Toerisme Heuvelland boekte activiteiten voor een recordaantal groepen, namelijk 270. Deze vertegenwoordigden 9.315 personen en zijn goed voor 221 gidsbeurten. Enkel deze geboekte activiteiten vertegenwoordigen al een bedrag van meer dan 21.000 euro aan inkomsten voor de privésector in Heuvelland. De Duitse site Bayernwald blijft de populairste oorlogssite. De site werd in 2013 door 41.811 personen bezocht. Een stijging van 27 procent in vergelijking met 2012, voornamelijk te wijten aan de Britse markt. Steeds meer Britse touroperators boeken een bezoek aan deze authentieke Duitse loopgravensite.

Nieuw concept laat nog meer spelen en smullen

Het arrangement ‘Spelen en smullen’ viel ook in de smaak. “Daarom voorzien we in 2014 in dezelfde stijl een nieuw arrangement: ‘Variatie Troef'”, zegt Sara Barthier, diensthoofd van Toerisme Heuvelland. “In dit dagarrangement bezoek je een champignonkwekerij op de hoeve ‘t Kapelhof, geniet je van een Picon of Guinness bij het blaaspijpschieten, proef je van een ‘boerestutte’ en eindig je met het spel Kubbs. Beide arrangementen zijn te boeken vanaf 10 personen en kosten respectievelijk 21 en 22 euro per persoon.

Het nieuwe arrangement ‘In de voetsporen van de familie Welvaert’, rond de televisiehype van vorig jaar ‘Eigen Kweek’, doet het opvallend goed. “We zijn volop bezig extra gidsen op te leiden om het aantal aanvragen te kunnen invullen,” aldus schepen van toerisme Etienne Cloet.

Concreet

De brochure ‘Tips voor groepen 2014’ is te verkrijgen bij Toerisme Heuvelland of te downloaden op de website www.heuvelland.be onder de categorie groepen.

(MD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier