Heuvelland baadt nu alweer in kerstsfeer

Redactie KW

Maar geen zorgen, ze zijn er het noorden niet kwijt. Alles heeft te maken met tv-opnames voor een kijkcijferkanon.

Maandag 18 april zijn Eén en Eyeworks immers van start gegaan met de opnames voor de derde en laatste reeks van de populaire fictiereeks Eigen Kweek.

Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Rhoda Montemayor en Maaike Cafmeyer nemen opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening. Het derde seizoen begint waar het tweede geëindigd is: Chantal beseft dat de broer van ‘den Ollander’ de waarheid sprak, en dat de familie Welvaert effectief wiet heeft gekweekt voor hem en voor zijn broer vijf jaar eerder. Maar kan Chantal dit bewijzen? Ria en de Welvaerts hebben niets in de gaten en begrijpen niet waarom Chantal ineens zo kil doet tegen hen.

Heuvelland baadt nu alweer in kerstsfeer

Net als de vorige twee reeksen, wordt ook de derde reeks grotendeels opgenomen in Heuvelland. De opnames lopen van 18 april tot en met 3 augustus. Een deel van het verhaal speelt zich af in de kerstperiode en dus kregen enkele plekken in Heuvelland, waaronder de kerk van Wijtschate, nu midden april alweer kerstdecoratie aangemeten.

De zes nieuwe afleveringen worden ten vroegste in het voorjaar van 2017 uitgezonden op Eén. Gemiddeld haalde het tweede seizoen van Eigen Kweek 1.953.015 kijkers (live en uitgesteld kijken) en gemiddeld bijna 62 procent marktaandeel.

(FJA)