Heulse Concertband pakt uit met ‘Tous Ensemble’

Heulse Concertband hoopt op zondag 7 oktober weer veel volk te mogen verwelkomen voor hun concert Tous Ensemble waarbij ze de Franstalige toer opgaan. © KDS
Redactie KW

De Heulse Concertband is op zaterdag 7 oktober te gast in ontmoetingscentrum De Vonke. De harmonie pakt uit met ‘Tous ensemble’, een concert met enkel Franstalige nummers.

De Heulse Concertband, al 123 jaar een vaste waarde in de harmoniewereld, gaat tijdens haar jaarlijkse concert de Franstalige toer op. “Verwacht je aan klassiekers zoals Aux Champs Elysées van Joe Dassin, Les lacs du Conémara van Michel Sardou en enkele nummers van Edith Piaf“, zegt dirigent John Goversen.

Sabine Lesage

“Gastzangeres Mademoiselle Isabelle, het pseudoniem van Sabine Lesage uit Heule, zal eveneens enkele liedjes brengen. Het voorprogramma wordt verzorgd door ons trommelkorps Djoem en jeugdharmonie Fieramente. We verwachten een 200-tal toeschouwers.”

Voor het optreden biedt de Concertband de mogelijkheid om te genieten van een diner. “Wie langskomt, kan naast een standaardticket (12 euro) ook opteren voor een kaas- of vleesschotel (20 euro incusief ticket). Voor de kinderen onder de twaalf jaar is de toegang gratis.”

Volgend jaar organiseert de concertband opnieuw Heulse Vonken. Hierbij wordt een gerespecteerd artiest uitgenodigd. Eerder waren Barbara Dex en Gene Thomas al te gast in Heule. “De gesprekken hiervoor zijn volop aan de gang, maar er is nog niets concreet. We beloven sowieso wel opnieuw een mooie naam.”

Koperblazers gezocht

De concertband staat straks met een dertigtal muzikanten op het podium. “We hebben een mooie bezetting, maar extra koperblazers zijn altijd welkom“, zegt Goversen. “We repeteren elke woensdagavond vanaf 20 uur in oc De Vonke. Het is wel een vereiste om al enkele jaren ervaring te hebben. Wie geen ervaring heeft, kan bij Fieramente terecht. Die afdeling is bedoeld als opstap naar de Concertband.”

Afspraak voor ‘Tous ensemble’ op zaterdag 7 oktober in oc De Vonke, Lagaeplein 24 in Heule. De deuren openen om 19.15 uur, het concert start om 20 uur. (nvh/kds)

Tickets bij de leden of via www.deheulseconcertband.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier