Het Landjuweelfestival komt in 2017 naar Oostende

Redactie KW

Bart Michiels, directeur van organisator OPENDOEK, maakte bekend dat het festival vanaf volgend jaar aan een reis doorheen Vlaanderen start. In 2017 trekt het festival naar Oostende.

Gisteren verzamelde de amateurtheaterwereld in Gent voor de openingsavond van een nieuwe editie van het Landjuweelfestival, hét festival voor amateurtheater in Vlaanderen. “Door de verbouwingen aan de schouwburg van NTGent, waar we ons heel welkom voelen, kan het festival er volgend jaar niet plaatsvinden”, zegt directeur Bart Michiels. “Dat zorgde voor een uitdaging. We lanceren dan ook met trots en goesting een nieuwe Landjuweelfestivalformule, waarin we elk jaar een andere stad of regio aandoen en daar naar stevige partners zoeken.”

Oostends schepen Bart Plasschaert reageert heel enthousiast: “Dat het Landjuweel in 2017 naar Oostende komt is een hele opsteker voor de dienst Cultuur en voor ons piepjong en hard werkend Cultuurcentrum De Grote Post. We zullen Vlaanderen tonen dat onze toneelinfrastructuur tot de beste van Vlaanderen behoort, waarbij de aanwezigen ook nog overgoten worden met een portie gezonde zeelucht!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier