Het kon niet zijn voor de prefect

14/07/15 om 13:08 - Bijgewerkt om 13:12

Herinneringen ophalen met Will Tura: Christiane Cools uit Veurne stuurde ons deze mooie anekdote.

"Mijn, maar vooral zijn Tura- moment. Ik ben geboren in 1941, woonde als kind in De Panne en liep school aan het Atheneum Veurne. Als 17-jarige maakte ik het volgende mee in het schooljaar 1958-1959, toen was Will Tura 18 jaar jong en nog niet zo bekend. Onze studentenclub bood vele activiteiten aan op woensdagnamiddag.

Stampvoeten

Eén activiteit sloeg alle records qua opkomst : een gratis optreden van Tuurtje Blanckaert, hij was immers oud-leerling aan het Atheneum. Zelfs de prefect was aanwezig alsook de leraar godsdienst (in die tijd was dat nog een priester) , die enorm veel van klassieke muziek hield. Naar het einde toe werd het schoolpubliek zo enthousiast dat het begon te stampvoeten.

Consternatie : de 59- jarige prefect stond woedend op en verliet de zaal. Direct was het optreden voorbij, maar gelukkig redde de godsdienstleraar ietwat de gebroken sfeer. Hij nam de micro en zei: "Tuurtje, jij bracht een mooi optreden. Ik denk dat jou een grote carrière te wachten staat !" Wellicht herinnert Will Tura zich nog dat incident en die troostende woorden, die zelfs een voorspelling inhielden."

(mlt)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!