Het gaat niet goed met Steven ‘Spillie’ Spillebeen na herseninfarct

© Tom Brinckman
Redactie KW

“Niemand weet of hij ooit de oude wordt”, klinkt het bij vader Jozef. Twee maanden geleden zakte de eerste Vlaamse winnaar van Big Brother neer op de luchthaven na een herseninfarct.

Spillebeen (42) was aan het wachten op zijn bagage toen hij door een embolie in zijn hersenen werd getroffen. Andere reizigers verwittigden meteen de hulpdiensten, die de Roeselarenaar in allerijl naar het ziekenhuis brachten. Daar werd hij een tijdje in coma gehouden. Intussen is hij gestart met de revalidatie: kinesitherapie, ergotherapie en logopedie.

“De dokters durven nog steeds niet te garanderen dat hij ooit weer de oude wordt“, vertelt zijn vader Jozef in Dag Allemaal. “Hij moet veel dingen opnieuw leren”, gaat hij verder. “Spreken en schrijven bijvoorbeeld zijn nog heel ver weg. Zelfs stappen lukt nog niet zo goed. Maar het gaat de goede kant op. Zij het met kleine stapjes.”

De vader blijft tussen schipperen tussen hoop en onzekerheid. “We moeten afwachten en kunnen voorlopig niet meer doen dan er voor hem zijn.”

(Bron: Dag Allemaal)

Lees hier: Steven ‘Spillie’ Spillebeen opgenomen in ziekenhuis met herseninfarct

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier