Het Breughelpalet in Rekkem viert dertigjarig jubileum met extra tentoonstelling

De leden en mede-exposanten met van links naar rechts Jacques Basyn, Johan Dezutter, Danny Six, Pol Nuytens, Hannelore Durieu, Paquita Six, Marijke Buyse, Heidi Waelkens, Rosa Roelstraete, André Desplenter, Linda Declerck, Michel Coopman, Diana Dupont, Luc Fournier, Guy Horré en Bea Vanoosthuyze. Claire Vanderzwalmen en Ann Pype ontbreken op de foto. (foto Xaco) © foto Xaco
Redactie KW

Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van ‘t Breughelpalet komt er dit jaar een extra tentoonstelling op zaterdag 26 en zondag 27 april in cc De Steiger.

De zestien schilders van ‘t Breughelpalet vormen een grote vriendengroep en tonen graag aan het publiek wat ze schilderen en hoe een schilderij tot stand komt. Elk jaar vatten ze post op hun zelfde stekje tijdens de Breughelkermis in Rekkem en de Wieltjesfeesten in Menen. Een andere vaste gewoonte is de tweejaarlijkse tentoonstelling met werk van alle leden in cc De Steiger. De laatste dateert pas van vorig jaar, maar omdat de club dertig kaarsjes mag uitblazen, mocht een expo tijdens het feestjaar niet ontbreken.

Drie pioniers

Pioniers van de club waren Georgette Brilliet, Jenny Devoldere en Danny Six. In de beginjaren kwamen de schilders tot drie keer in de week samen, ze bezochten musea en gingen op verplaatsing schilderen. De laatste jaren wordt er steevast geschilderd op dinsdagavond. Voorzitter André Desplenter, ondervoorzitter Michel Coopman en de leden Marijke Buyse en Jacques Basyn zijn er bij sinds 1984. Secretaris Diana Dupont vervoegde het gezelschap in 1990.

Er zijn ook twee gelegenheidsexposanten: Heidi Waelkens (boekkunst) en Pol Nuytens (airbrush). Berenice Dupont en Griet Lesaffre van dagcentrum De Pelikaan in Menen nemen ook deel aan de tentoonstelling. De tentoonstelling van ‘t Breughelpalet is open op zaterdag 26 en zondag 27 april, telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur in cc De Steiger. (Xaco)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie van vrijdag 18 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier