‘Help, mijn man heeft een hobby’ : Heb dan eens een lief

© VTM
Redactie KW

Onze televisieredacteur keek deze week naar ‘Help, mijn man heeft een hobby’ op VTM.

Schrijnend of aandoenlijk ? In ‘Man bijt hond’ zag ik dinsdagavond twee kindjes van Aziatische makelij in hun kast neuzen : „Papa en mama kopen alleen dure kleren voor ons”. Ik snoof geërgerd om zoveel pocherij. Tot de aap uit de Burberry-mouw kwam (zoals die er alleen in ‘Man bijt hond’ uit kan komen) : papa was nooit thuis, want altijd aan het werk, om zijn kroost naar eigen zeggen van een goed gevulde bankrekening en dito kleerkast te kunnen voorzien. Elk in hun kamertje gaven broer en zus toe dat ze liever wat meer tijd zouden doorbrengen met papa dan in hun merktrui. Schrijnend.

Omdat het multitasken mij niet vreemd is, vroeg ik mij diezelfde avond, gelegen voor mijn tv-toestel, af : wie haalt het toch in zijn hoofd om zich in te schrijven voor zoiets als ‘Help, mijn man heeft een hobby’ ? Het toeval wil dat mijn tv-toestel op dat moment een aflevering van ‘Help, mijn man heeft een hobby’ aan het uitspuwen was. Ik bedoel : hoe diep moet je relatie al niet weggezonken zijn als je Staf Coppens in huis wil halen om je echtgenoot er attent op te maken dat hij iets te weinig van zijn tijd in zijn gezin stopt ?

Ditmaal bleek de ‘dader’ te graag in de weer met radiozendapparatuur en ander elektrogerief. Terwijl hij als ON4SLB contact legde met de rest van de wereld, bleef het gezin verstoken van vaderlijke aandacht. Nochtans leek dit koppel niet van de onintelligente soort : hij was advocaat (meer het type pro deo dan Jef Vermassen maar : advocaat), zij was van het slag dat een vraagteken uitbeeldde bij frases als „Dat is een groot vraagteken”. Kan handig zijn als je moegetergd je halve trouwboek verlaat en werk moet zoeken in de gebarentaalsector. Want, zo waarschuwde ze hem : „Als je enkel nog werkt met je lief, gaat je echt lief afhaken”. Met dat eerste ‘lief’ bedoelde ze de walkietalkie die hij altijd meezeulde. Staf vroeg of dat dreigement hem iets deed. Ik hoopte op een „Och, dat ze het aanzet !”, maar helaas : manlief toonde zich inschikkelijk. Wat ook niet goed is voor een programma dat het moet hebben van echtelijk ramptoerisme.

Als er ooit wordt gedacht aan een programma als ‘Help, mijn man presenteert tv-programma’s’ zoals ‘Help, mijn man heeft een hobby’, dan weet mevrouw Coppens meteen wat te doen.

(MiCo)