Heksen van Beselare letterlijk in nieuw kleedje

Couture Sefa, een origineler naam konden de dames Linda Porte, Jacqueline Fredriks, Linda Leleu, Rita Desimpel, Christine Bulckaen, Nancy Leleu, Christiane Taillieu, Rita Zwaenepoel, Gerarda Vancoillie, Kathy Decroix, Els Corneillie, Goedele Durnez, Citargo Cnockaert (verontschuldigt Anne-Mie Louage, Chris Boudry, Marleen Cardoen, Nele Vandenabeele) op het zacht tapijtenbed gezeten van de heksenstoet. (Foto ZB)
Redactie KW

Wie door Beselare rijdt ziet ze al opduiken. De zelfgemaakte heksen van de inwoners prijken in groot ornaat aan elke voordeur. Dit wijst er op dat het heksendorp nog slechts 30 dagen verwijderd is van hun 45ste heksenstoet die op 30 juli door de straten trekt.

Dit weekend staat bol van de activiteiten en de heksen nemen dan het bestuur van de gemeente over. “Elke editie is het behoud van een mooie traditie maar telkens wordt gestreefd naar wat vernieuwing”, zegt regisseur Jo Lottegier.

“Nieuw alvast dit jaar is de kostumering. Onze 25 naaisters, die zich couture Sefa (onze hoofdheks) noemen, hebben uitzonderlijk werk verricht. De naalden van de naaimachines hebben deze winter en het voorjaar roodgloeiend gestaan. Als geen ander zijn ze in de weer geweest om vele heksen en duivels van de meest moderne haute couture te voorzien. Tal van groepen zitten letterlijk in een nieuw kleedje. De Spaanse wachters, de markies en markiezin, wenende heksen, Clette ‘t Aendegat en Meele Crotte, allemaal zullen ze met een piekfijn nieuw kostuum op hun hoogdag aanwezig zijn. De meters stof die verwerkt werden is enorm maar ook de uren werk want we spreken hier over meer dan 150 kostuums. Het meest in het oogvallend zal wellicht de Beselaarse Harmonie zijn, die in een prachtige nieuwe outfit door de straten zal trekken.”

(NVZ/Foto ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier